Πέμπτη 24/6/2021

Εκτόξευση της χρήσης δεδομένων στην Ευρώπη λόγω του COVID-19

Τεράστια έκρηξη της χρήσης δεδομένων, αλλά και γενικότερα της χρήσης κινητών επικοινωνιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο στις εθνικές υποδομές στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και των τηλεπικοινωνιών.

Τα μέτρα, που λαμβάνονται παγκοσμίως με στόχο το social distancing και τον περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς και η τηλεργασία έχουν εκτοξεύσει τη χρήση των κινητών επικοινωνιών από πολίτες και επιχειρήσεις, δοκιμάζοντας τα όρια των τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Δείτε επίσης: Οι «πληγές» του κορωνοϊού θα αφήσουν… οικονομικό σοκ για πολύ καιρό

Έτσι, οι εταιρείες ζητούν από τους συνδρομητές τους να μειώσουν τη χρήση του Διαδικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων συστήνουν τη λήψη μεγάλων εγγράφων σε ώρες εκτός αιχμής, τη συμπίεση αρχείων, την αποφυγή της αποστολής «μαζικών» ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ακόμη και τη χρήση σταθερών γραμμών, όπου αυτό είναι δυνατό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ