Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Τέλος οι θεωρίες συνωμοσίας περί βιολογικού όπλου: Προϊόν… φυσικής εξέλιξης ο Covid-19!

Ερευνητές καταρρίπτουν τις θεωρίες συνωμοσίας που ήθελαν τον κορωνοϊό να είναι βιολογικό όπλο που κάποιος εξαπέλυσε στην Κίνα, καθώς ανακάλυψαν τα επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι ο Covid-19, όχι μόνο δεν κατασκευάστηκε στο εργαστήριο, αλλά είναι προϊόν… φυσικής εξέλιξης!

Ερευνητές του αμερικανικού ιδρύματος ερευνών Scripps Research σε συνεργασία με το σκοτσέζικο Edinburgh University μελέτησαν το πλήρες γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού καθώς και τη μοριακή του δομή, και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine». Βασικός τους στόχος ήταν να ελέγξουν κατά πόσο ίσχυαν ή όχι οι φήμες, τις οποίες ασπάστηκαν ακόμη και αξιωματούχοι χωρών, όπως συνέβη στο Ιράν, σύμφωνα με τις οποίες ο Covid-19 είναι βιολογικό όπλο που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο.

Ο ερευνητής του Scripps Research, Kristian Andersen, που είναι ο ένας από τους δύο επικεφαλής της έρευνας, τόνισε ότι σύγκριναν την αλληλουχία των γονιδίων του Covid-19 με τα γονίδια όλων των γνωστών μέχρι σήμερα κορωνοϊών. Με βάση τη σύγκριση, πλέον πιστεύουν «ακράδαντα» ότι ο SARS-CoV-2, όπως ονομάζεται αλλιώς ο Covid-19, «προέκυψε μέσα από φυσικές διαδικασίες».

Διαβάστε επίσης: Ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ για τα κέρδη δισεκατομμυρίων που θα αποφέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο έτερος επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ο Andrew Rambaut του Edinburgh University, η μοριακή δομή του Covid-19 δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε στο εργαστήριο. Κι αυτό, διότι η δομή του «διαφέρει σημαντικά από εκείνες των ήδη γνωστών κορωνοϊών, ενώ μοιάζει πιο πολύ με παρόμοιους ιούς που βρίσκονται σε νυχτερίδες και παγκολίνους».

Αν κάποιος ήθελε να τον κατασκευάσει στο εργαστήριο, θα ξεκινούσε με βάση τη μοριακή δομή των ήδη υπαρχόντων κορωνοϊών, και, συνεπώς, η δομή του νέου ιού θα ήταν παρόμοια με αυτή των άλλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ