Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι Τούρκοι «μαζεύουν» με πούλμαν τους μετανάστες υπό τον φόβο του κορωνοϊού

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν στοιβαχτεί στη συνοριογραμμή του Έβρου τον τελευταίο μήνα με την ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί να μεταβούν σε χώρες της Ευρώπης, αποχωρούν σταδιακά από την Παρασκευή με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών, εξαιτίας το φόβου της εμφάνισης και της εξάπλωσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Περισσότερα από 20 λεωφορεία έφτασαν την Παρασκευή στην τουρκική πλευρά των συνόρων με σκοπό να επιβιβάσουν μετανάστες και να τους μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ταξιδέψουν από εκεί για όπου αλλού θέλουν εντός Τουρκίας.

Οι μετανάστες που αποχωρούν είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, ενώ όπως εκτιμάται, η επιχείρηση μεταφοράς τους αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού που είχε συγκεντρωθεί στον μεθοριακό σταθμό του Παζάρκουλε, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα, πάντως, με εκπρόσωπο τουρκικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο συνωστισμός ήταν πολύ μεγάλος στον σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, καθώς εκτός από τους νεοαφιχθέντες από τα σύνορα, δεν είναι λίγοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται απ’ όλη την Τουρκία με σκοπό να φτάσουν στην Αδριανούπολη και από κει να περάσουν στην Ελλάδα.

Άλλη μια προσπάθεια στο φράχτη

Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Πέμπτης, για μια ακόμη φορά, μια ομάδα αλλοδαπών προσπάθησε να δημιουργήσει δίοδο προς το ελληνικό έδαφος στις Καστανιές, βάζοντας φωτιά σε ένα δέντρο δίπλα στον φράχτη.

Δείτε επίσης: «Λουκέτο» στη βιομηχανία του πορνό της Μπανγκόκ! Θερμικές κάμερες στους οίκους ανοχής λόγω κορωνοϊού!

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, που δημιούργησαν ταυτόχρονα διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους εμποδίσουν σε περίπτωση που πετύχαιναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνει σταδιακά τους αλλοδαπούς από τον Έβρο, οι ελληνικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ώσπου να διαπιστωθεί αν όντως οι αρχές της γειτονικής χώρας σκοπεύουν να απομακρύνουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες από την περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ