Κορυφαίος Ταϊβανέζος επιστήμονας στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Must Read

O δρ. Ντέιβιντ Χο έχει γίνει θρύλος για τη δουλειά του στην έρευνα κατά του Έιτζ. Τώρα, ο 67χρονος Ταιβανεζοαμερικανός έχει εστιάσει όλη την προσοχή του στον COVID-19 σε μια προσπάθεια να βρει μια αποτελεσματική θεραπεία ενάντια του νέου κορωνοιού, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ.

Ο ερευνητής που έχει πρωτοστατήσει στην ιδέα της δημιουργίας θεραπείας που θα χορηγείται νωρίς, θα τεθεί επικεφαλής τεσσάρων ερευνητικών ομάδων στο πανεπιστήμιο Columbia με χρηματοδότηση ύψους 2.100.000 δολαρίων, δωρεά του Κινέζου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Τζακ Μα. «Εκτιμάμε ότι μέσα στη νέα δεκαετία θα έχουμε περισσότερα ξεσπάσματα πανδημιών. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος που κάναμε με τον SARS και τον MERS, που όταν η επιδημία υποχωρούσε, υποχωρούσε και η χρηματοδότηση ερευνών για την αντιμετώπιση τους. Αν είχαμε συνεχίσει την δουλειά που είχαμε ξεκινήσει με τον SARS, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα», σχολιάζει.

Ο Χο δεν είναι ο μόνος που δίνει μάχη με τον χρόνο. Η παγκόσμια κούρσα για την ανακάλυψη εμβολίων και θεραπευτικών σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού έχε ξεκινήσει, την ώρα που οι πρώτες κλινικές δοκιμές έχουν ξεκινήσεις στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Θα υπάρξουν πολλές δοκιμές, πολλά λάθη, αλλά έχουμε πολλούς δρόμους να εξερευνήσουμε», δηλώνει ο Benjamin Neuman ιολόγος του Texas A&M University-Texarkana.

Η πρώτη κλινική δοκιμή ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε στο Σιάτλ.

Τον Απρίλιο οι δοκιμές

Το εμβόλιο ονομάζεται mRNA-1273 και λειτουργεί βάσει γενετικών πληροφοριών του τμήματος του ιού που προσκολλάται στα κύτταρα και τα προσβάλλει. Αν όλα εξελιχθούν καλά, το εμβόλιο αυτό μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία σε ενάμιση χρόνο.

Παράλληλα, η γερμανική εταιρία CureVac, σε σύμπραξη με το Institut Paul-Ehrlic και με το Πανεπιστήμιο του Queensland εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου με βάση τον «RNA messenger» και προβλέπει ότι η έναρξη των κλινικών δοκιμών θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

Τον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα αρχίσουν οι δοκιμές εμβολίου της αμερικανικής εταιρίας Inovio, η οποία αναπτύσσει εμβόλια DNA.

«Προβλέπουμε την έναρξη κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και στην συνέχεια γρήγορα στην Κίνα και την Νότια Κορέα, όπου η επιδημία πλήττει τους περισσότερους ανθρώπους», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο J. Joseph Kim, πρόεδρος της Inovio.

«Έχουμε την πρόθεση να προμηθεύσουμε ένα εκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος το έτους χάρη στους υπάρχοντες πόρους και ικανότητές μας».

Την ίδια ώρα, δίνεται μάχη και για τα θεραπευτικά σκευάσματα, όπως αυτό στο οποίο σκοπεύει ο δρ. Χο. Από όλα τα υποψήφια, το remdesivir της αμερικανικής Gilead θα μπορούσε να είναι το πρώτο που θα φθάσει στην αγορά.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Ιταλός φιλέλληνας: «Χρησιμοποιούνται κλινικές ως ξενοδοχεία γιατί έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία»

Το αντιικό αναπτύχθηκε κατά άλλων ιών όπως ο Έμπολα και δεν έχει ακόμη πάρει έγκριση. Αποδείχθηκε ωστόσο πολλά υποσχόμενο στην αγωγή ασθενών του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, και χρησιμοποιήθηκε στην αγωγή δύο ασθενών στις ΗΠΑ και την Γαλλία. Αν οι δοκιμές αποδειχθούν θετικές, το φάρμακο μπορεί να είναι διαθέσιμο εντός των προσεχών μηνών.

Υπάρχουν τέλος και σκευάσματα που μπορούν να λειτουργήσουν και ως θεραπεία και ως εμβόλιο. Η Regeneron ανέπτυξε τον περασμένο χρόνο ένα φάρμακο, που λαμβάνεται ενδοφλεβίως, και είναι γνωστό υπό την ονομασία «μονοκλωνικά αντισώματα» και το οποίο έχει βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που έχουν προβληθεί από τον ιό Έμπολα. Οι δοκιμές του, αν όλα πάνε καλά στα πρώτα στάδια της μελέτης του, θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This