Ειδικοί προσπαθούν να κάνουν τους… τεμπέληδες να τρέξουν φτιάχνοντάς τους εξωσκελετό για τον αστράγαλο

Must Read

Τo τζόκινγκ κάνει τόσο καλό στην υγεία, που το επιτρέπει η κυβέρνηση με ειδική άδεια ακόμα και σε συνθήκες γενικευμένης καραντίνας. Όμως δεν έχουν όλοι τη διάθεση να καταβάλουν κόπο για να επωφεληθούν από αυτή τη συνήθεια.

Για να πειστούν και οι πιο τεμπέληδες, ειδικοί δημιούργησαν έναν εξωσκελετό που τοποθετείται στον αστράγαλο, ο οποίος υπόσχεται να κάνει το τρέξιμο πιο εύκολο και λιγότερο κουραστικό. Η ρομποτική συσκευή διαπιστώθηκε σε τεστ που έγιναν στο εργαστήριο ότι μειώνει την ενέργεια που ξοδεύει όποιος τη φοράει κατά 14% σε σύγκριση με όσους φορούν απλώς παπούτσια για τρέξιμο.

Δείτε επίσης: Σκηνές «θρίλερ» στην Ιταλία: Εκκλησία γεμάτη με φέρετρα το ένα δίπλα στο άλλο (video)

Ο εξωσκελετός «αβάδιστου» τρεξίματος δημιουργήθηκε από ειδικούς του πανεπιστημίου Στάνφορντ οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτό το πρότζεκτ προς το παρόν λειτουργεί μόνο σε όσους τρέχουν σε διάδρομο και όταν ο εξωσκελετός είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα με καλώδια.

Τώρα έχουν εστιάσει όλη την προσπάθειά τους ώστε να κάνουν τον εξωσκελετό χρηστικό και στην ύπαιθρο και αρκούντως ελαφρύ προκειμένου να μπορεί κανείς να τρέξει άνετα με αυτόν.

Απώτερος σκοπός των ειδικών είναι με την τεχνολογία του μέλλοντος να καταφέρουν να διαμορφώσουν αυτή τη συσκευή έτσι ώστε να βοηθούν άτομα με αναπηρίες να γυμνάζονται, αλλά και να επιτρέπουν σε στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης να τρέχουν πιο γρήγορα και περισσότερη ώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This