27-5-2020

Η «μετακίνηση» χρημάτων μέσω κινητών σπάει όλα τα ρεκόρ μέσα από 1 δις χρήστες

Νέα ρεκόρ καταρρίπτει συνεχώς το «mobile money», καθώς το 2019 ο αριθμός των εγγεγραμμένων λογαριασμών σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο.

Συγκεκριμένα, το 2019 ο κλάδος επεξεργάστηκε συνολικά 371 δισ. συναλλαγές, συνολικού ύψους $690,1 δισ., αυξημένες κατά 26% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (π.χ. εμβασμάτων) μέσω του κινητού τηλεφώνου με τη χρήση μιας σχετικής πλατφόρμας ανερχόταν σε $1,9 δισ. ημερησίως.

Δείτε επίσης: Σαλβίνι: «Αν χρειαστούν 100 δισ. ευρώ πρέπει να τα δώσουμε»

Από γεωγραφικής άποψης, η περιοχή της Ανατολικής Ασία και του Ειρηνικού κατέγραψε την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση των λογαριασμών σε φορητές online πλατφόρμες συναλλαγών (24% σε σχέση με το 2018). Στην Ευρώπη, το 2019, υπήρχαν 20 εκατ. εγγεγραμμένοι χρήστες σε αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ διενεργήθηκαν 217 εκατ. συναλλαγές, συνολικής αξίας $3,8 δισ.

Επιπλέον, η Υποσαχάρια Αφρική, και το 2019 παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά για τις ψηφιακές πλατφόρμες μεταφοράς χρημάτων κάτι που επιβεβαιώνει ότι η χρήση του «mobile money», είναι πολύ σημαντική για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, ειδικά σε κάποιες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη, που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα.

mobile money

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW