25-5-2020

Ο COVID-19 «σαρώνει» την Τουρκία που ετοιμάζει καινούρια νεκροταφεία

Παρά την επιμονή του Ερντογάν στην προπαγάνδα, ο οποίος μέχρι πρότινος ισχυριζόταν πως στην Τουρκία οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού «είναι καλές», η χώρα πλέον θρηνεί 75 θύματα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων άγγιξε τα 3.629.

Σοκ προκάλεσε η είδηση πως στην Μπακλάτζα της Μπεϊκόζ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στο Κίλιος, στη σύζευξη του Βοσπόρου με τον Εύξεινο Πόντο, έχει σχεδιαστεί να θάβονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης: Η «μετακίνηση» χρημάτων μέσω κινητών σπάει όλα τα ρεκόρ μέσα από 1 δις χρήστες

Περιοχές όπου ήδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν τάφους, γιατί φοβούνται πως τα θύματα θα είναι περισσότερα. Ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μεταδίδουν ότι οι ταφές που έχουν γίνει είναι πρόχειρες, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και δίχως την παρουσία της οικογένειας και των συγγενών των θυμάτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Παρά την -παγκόσμια- τραγωδία όμως, κι ενώ η πανδημία στοιχίζει χιλιάδες ζωές, κάποιοι επιμένουν να προκαλούν. Όπως ένας Τούρκος καλλιτέχνης που έγραψε τραγούδι μέσω του οποίου εύχεται -μεταξύ άλλων- ο Covid-19 να «χτυπήσει την Ελλάδα»! Ο λόγος για τον Φικρέτ Σιμσέκ, σολίστα του μουσικού συγκροτήματος Dadaşın Gönül Sesi, ο οποίος στους απολύτως κατάπτυστους στίχους του τραγουδιού με τίτλο «Φύγε κορωνοϊέ, φύγε από δω» ζητάει ακόμη η νόσος να εξαπλωθεί σε όλους τους εχθρούς της χώρας του, όπως στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, την Αίγυπτο και τη Συρία – εκτός της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW