31-5-2020

Στατιστικές, παράξενα και απίθανα από το παγκόσμιο «μέτωπο» του κορωνοϊού

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας και έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Επομένως, οι «παράξενες» στιγμές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια κατάσταση, με κάποιες από αυτές, ευτυχώς, να φέρνουν ακόμη και το χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

  • Πάνω από μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, ξεπέρασαν τους 26.500 οι θάνατοι. Τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη (πάνω από 115.000) καταγράφονται, πλέον, στις ΗΠΑ, όπου έρευνα του Washington University Seattle έδειξε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να σκοτώσει ακόμη και 81.000 ανθρώπους! Υπάρχουν δε φόβοι για 14.000.000 ανέργους έως το καλοκαίρι.
  • Στην Ιταλία, ενώ η επιδημία επιβραδύνεται στο επίκεντρό της, τη Λομβαρδία, αν και οι υγειονομικές Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι κάτι παροδικό, υπάρχουν φόβοι ότι εξαπλώνεται στον φτωχό Νότο της χώρας, όπου οι θάνατοι έχουν «εκτοξευτεί».
  • Σοκάρει η αποκάλυψη της 28χρονης νοσοκόμας Αμπερ Κόουαν, η οποία εργάζεται στην Εντατική νοσοκομείου της Γλασκόβης, στη Σκοτία. Δήλωσε ότι οι ανώτεροί της ειδοποίησαν όλες τις νοσοκόμες να έχουν ετοιμάσει τη διαθήκη τους πριν από την πρώτη βάρδιά τους!
  • Τη μνήμη της αγίας Κορόνα τίμησε ο καθεδρικός ναός του Άαχεν στη Γερμανία.
    Η ελάχιστα γνωστή μέχρι σήμερα αγία, έγινε παγκοσμίως γνωστή, μετά τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ναό, καθώς μαθεύτηκε ότι θεωρείται η προστάτιδα από τις πανδημίες!
  • Τον «ναό του ποδοσφαίρου» στη Βραζιλία, το θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο, μετατρέπουν σε προσωρινό νοσοκομείο οι Αρχές της χώρας, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.900 και οι θάνατοι τους 77.
  • Κοριτσάκι τεσσάρων ετών στη Μεγάλη Βρετανία πανηγύρισε, επειδή ο πατέρας της επέστρεψε από -δήθεν- δεκαήμερο ταξίδι στην Αφρική. Στην πραγματικότητα, ο 50χρονος Τζούλιαν Μπέιλις ήταν σε καραντίνα σε ένα τροχόσπιτο, λόγω του κορωνοϊού, αλλά δεν ήθελε να τρομάξει την τετράχρονη Πόπι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ