«Μαύρα πανιά» για το οργανωμένο έγκλημα στις ΗΠΑ λόγω Covid-19 – Εντυπωσιακά πιο… ευέλικτη η ιταλική μαφία!

Must Read

Σε αναστολή εργασίας τελούν ακόμα και οι… μαφιόζοι εν μέσω πανδημίας, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στη γειτονική μας Ιταλία, αφού (σχεδόν) κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα έχει παγώσει.

Η ακύρωση όλων των αθλητικών πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού, έχει στερήσει εκατομμύρια δολάρια εισοδήματος από παράνομο τζόγο στο αμερικανικό οργανωμένο έγκλημα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Εξίσου μειωμένος είναι ο τζίρος από την πώληση προστασίας σε μπαρ και εστιατόρια, αφού, στη συντριπτική πλειονότητά τους, παραμένουν ανοιχτά μόνο για delivery, ενώ και οι κομπίνες στον κατασκευαστικό τομέα «πάγωσαν», από τη μέρα που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ζήτησε να σταματήσει κάθε μη αναγκαίο έργο.

Δημοσίευμα της «New York Post», που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι οι Αμερικανοί μαφιόζοι δεν είχαν κέρδος μονάχα από τις οικοδομές, αλλά και από τις μεταφορές με φορτηγά και τις παράνομες δραστηριότητες στα λιμάνια, που, πλέον, είναι κλειστά. Ο μόνος κλάδος που φαίνεται ότι έχει ακόμα «ψωμί» για τον υπόκοσμο, δείχνει ότι είναι η διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία, ωστόσο, μιλάει γενικά για το εμπόριο ναρκωτικών και όχι για την εμπλοκή της Μαφίας σε αυτό.

Η ιταλική μαφία βρίσκει ευκαιρίες στην κρίση

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στην Ιταλία, με τη διαφορά ότι οι Ιταλοί μαφιόζοι αποδεικνύονται περισσότερο ευέλικτοι, αναζητώντας και βρίσκοντας τελικά ευκαιρίες στην κρίση.

«Η ιταλική Μαφία μπορεί να μετατρέψει τις απειλές σε ευκαιρίες», λέει ο Ιταλός επικεφαλής για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος Τζουζέπε Γκοβερνάλε, προσθέτοντας ότι, αν και αρχικά η σισιλιάνικη Κοζα Νόστρα, η καλαβρέζικη Ντραγκέτα και η ναπολιτάνικη Καμόρα δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα από τον κορωνοϊό, πλέον έχουν βρει τα «πατήματά» τους.

«Αρκεί να δει κανείς το… πορτφόλιο των μαφιόζων, για να καταλάβει πόσα μπορούν να κερδίσουν από την πανδημία. Πού έχουν επενδύσει την τελευταία δεκαετία; Σε εταιρίες καθαρισμών και απολυμάνσεων, γραφεία τελετών, διανομή τροφίμων και πετρελαίου», σχολίασε και ο συγγραφέας, με ειδίκευση σε θέματα Μαφίας, Ρομπέρτο Σαβιάνο.

«Οι μαφιόζοι ξέρουν τι έχεις και τι θα χρειαστείς και θα στο δώσουν με τους δικούς τους όρους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This