Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Λαμποργκίνι φτιάχνει μάσκες και ιατρικές ασπίδες προστασίας για τον κορωνοϊό

Την παραγωγή μασκών και ιατρικών ασπίδων προστασίας ξεκίνησε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini, όπως και άλλες ιταλικές επιχειρήσεις, από τον τομέα των προϊόντων πολυτελείας αλλά και οίκοι μόδας, που έκαναν μετατροπές στα εργοστάσιά τους προκειμένου να παράγουν εξοπλισμό και υλικά που προορίζονται για το ιατρικό προσωπικό.

Οπως ο οίκος μόδας του Τζόρτζιο Αρμάνι, τα εργοστάσια του οποίου κατασκευάζουν πλέον μπλούζες προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη εναντίον της πανδημίας. Το ίδιο και για τον οίκο Prada, που φτιάχνει μάσκες και ιατρικές στολές, την ώρα που ο όμιλος Calzedonia ασχολείται πλέον με το ράψιμο μασκών.

Τα προϊόντα που θα φτιάξει η Lamborghini, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προορίζονται για το νοσοκομείο S. Orsola-Malpighi στη Μπολόνια, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιό της και στην έδρα της στη Σαντ’ Αγκάτα Μπολονιέζε, εξηγεί ο όμιλος σε δελτίο Τύπου.

Η κατασκευή των χειρουργικών μασκών ανατέθηκε σε ομάδα εργατών που ειδικεύονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Καθημερινά θα παράγονται 1.000 μάσκες.

Δείτε επίσης: Στους 2.921 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Βρετανία – 569 μόνο το τελευταίο 24ωρο

Την ίδια ώρα, ιατρικές ασπίδες προστασίας θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών. Υπολογίζονται σε 200 την ημέρα.

«Σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που διανύουμε, έχουμε ανάγκη να συνεισφέρουμε με τρόπο απτό (…). Αυτό θα γίνει με το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον αυτής της πανδημίας προκειμένου να κερδίσουμε μαζί αυτόν τον πόλεμο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini Στέφανο Ντομενιτσάλι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ