Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Αγωγή Αμερικανών στην Κίνα! Ζητούν 20 τρις δολάρια για την εξάπλωση της πανδημίας

Ενας Αμερικανός δικηγόρος, ο Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας, κατέθεσε αγωγή κατά της Κίνας, με την κατηγορία ότι από εκεί ξεκίνησε ο κορωνοϊός και κατέληξε σε παγκόσμια πανδημία. Η αγωγή στρέφεται κατά της Κυβέρνησης της Κίνας, του στρατού της ασιατικής χώρας και του επικεφαλής του στρατεύματος  Τζεν Γουέι, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν και του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και σε αυτήν οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που σχεδιαζόταν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Το Business Today υποστηρίζει πως οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια, ένα ποσό που είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας. Επίσης, στις κατηγορίες που εξαπολύουν οι ΗΠΑ στην Κίνα είναι για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα, αυτό της Ουχάν, το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2.

Από την πλευρά της η Κίνα περνάει ανεπίσημα στην αντεπίθεση και η πρεσβεία της στη Γαλλία, επιστρέφει τις κατηγορίες -μέσω social media- αφήνοντας υπόνοιες πως ο κορωνοϊός ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ