Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Η φοιτήτρια που έφτιαξε μάσκες για κωφούς και βαρήκοους (video)

Η φοιτήτρια Ashley Lawrence βρήκε πολύ θετική την κίνηση πολλών ανθρώπων να κατασκευάσουν μόνοι τους τις μάσκες τους, λόγω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Η φοιτήτρια όμως παρατήρησε ότι κανένας δεν υπολόγισε τους κωφούς, οι οποίοι χρειάζονται να διαβάζουν τα χείλη του «συνομιλητή» τους.

Η Lawrence σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι «Εκπαίδευση Κωφών και Βαρήκοων» κι έτσι αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και με την βοήθεια της μητέρας της να κατασκευάσουν ειδικές μάσκες στο σπίτι. Μητέρα και κόρη χρησιμοποίησαν ύφασμα από σεντόνια και έβαλαν στην μέση διαφανείς μεμβράνες ώστε να φαίνονται τα χείλη. Μέσα σε διάστημα 2 ημερών, η φοιτήτρια έλαβε δεκάδες παραγγελίες απ’ όλον τον πλανήτη.

«Είμαστε πανικοβλημένοι τώρα και έτσι πολλοί άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται. Έτσι, ένιωσα σαν πολύ σημαντικό ότι, ακόμη και σε μια εποχή όπως αυτή, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτή την επικοινωνία. Προσπαθούμε διαφορετικά πράγματα για άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα και βοηθήματα ακοής αν δεν μπορούν να τυλίξουν μάσκες στα αυτιά. Κάνουμε κάποιες που δένονται γύρω από το κεφάλι και γύρω από το λαιμό. Για όποιον χρησιμοποιεί την ανάγνωση του λόγου, την ανάγνωση των χειλιών, χρειάζεται κάτι σαν αυτό. Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι βαθιά κωφοί και χρησιμοποιούν ASL ως κύριο τρόπο επικοινωνίας τους. Η ASL είναι πολύ σημαντική στις εκφράσεις του προσώπου και αποτελεί μέρος της γραμματικής», δήλωσε η φοιτήτρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ