Η φοιτήτρια που έφτιαξε μάσκες για κωφούς και βαρήκοους (video)

Must Read

Η φοιτήτρια Ashley Lawrence βρήκε πολύ θετική την κίνηση πολλών ανθρώπων να κατασκευάσουν μόνοι τους τις μάσκες τους, λόγω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Η φοιτήτρια όμως παρατήρησε ότι κανένας δεν υπολόγισε τους κωφούς, οι οποίοι χρειάζονται να διαβάζουν τα χείλη του «συνομιλητή» τους.

Η Lawrence σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι «Εκπαίδευση Κωφών και Βαρήκοων» κι έτσι αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και με την βοήθεια της μητέρας της να κατασκευάσουν ειδικές μάσκες στο σπίτι. Μητέρα και κόρη χρησιμοποίησαν ύφασμα από σεντόνια και έβαλαν στην μέση διαφανείς μεμβράνες ώστε να φαίνονται τα χείλη. Μέσα σε διάστημα 2 ημερών, η φοιτήτρια έλαβε δεκάδες παραγγελίες απ’ όλον τον πλανήτη.

«Είμαστε πανικοβλημένοι τώρα και έτσι πολλοί άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται. Έτσι, ένιωσα σαν πολύ σημαντικό ότι, ακόμη και σε μια εποχή όπως αυτή, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτή την επικοινωνία. Προσπαθούμε διαφορετικά πράγματα για άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα και βοηθήματα ακοής αν δεν μπορούν να τυλίξουν μάσκες στα αυτιά. Κάνουμε κάποιες που δένονται γύρω από το κεφάλι και γύρω από το λαιμό. Για όποιον χρησιμοποιεί την ανάγνωση του λόγου, την ανάγνωση των χειλιών, χρειάζεται κάτι σαν αυτό. Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι βαθιά κωφοί και χρησιμοποιούν ASL ως κύριο τρόπο επικοινωνίας τους. Η ASL είναι πολύ σημαντική στις εκφράσεις του προσώπου και αποτελεί μέρος της γραμματικής», δήλωσε η φοιτήτρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This