Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Εφαρμογή στο κινητό που θα ελέγχει τη διασπορά του κορωνοϊού δημιουργούν Ευρωπαίοι ερευνητές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε αξιοποίηση της τεχνολογίας Bluetooth προχωρούν Ευρωπαίοι ερευνητές σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τη διασπορά του COVID-19.

Συγκεκριμένα, ερευνητές και επιστήμονες από οκτώ χώρες, επεξεργάζονται τη δημιουργία ειδικού app για smartphones, ικανού να εντοπίζει ανθρώπους, που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα, τα οποία έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία κινείται στα βήματα αντίστοιχης προσπάθειας, που ανέπτυξε πριν από λίγο καιρό η Σιγκαπούρη, η οποία έθεσε σε λειτουργία μία εφαρμογή για smartphones, που θα επιτρέπει στις Αρχές να ταυτοποιούν ποιος έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν από κορωνοϊό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

Δείτε επίσης: Ρωσική σούπα μπορς για τους στρατιωτικούς και τους γιατρούς μαγείρεψαν ντόπιοι σεφ στο Μπέργκαμο

Η εφαρμογή «TraceTogether», στη λογική της οποίας κινούνται και οι Ευρωπαίοι επιστήμονες, λειτουργεί μέσω της ανταλλαγής σημάτων Bluetooth μεταξύ τηλεφώνων από κοντινή απόσταση.

Οι Ευρωπαίοι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η όλη προσπάθεια γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς η υπό επεξεργασία εφαρμογή παρέχει ανωνυμία, δεν χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα ούτε πληροφορίες γεωγραφικού εντοπισμού, λειτουργεί με πλήρη συμμόρφωση με το GDPR και έχει πιστοποιηθεί και δοκιμαστεί από επαγγελματίες του τομέα της ασφαλείας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ