Σάββατο 19/6/2021

Ο Ερντογάν από τη μια καθησυχάζει για τον κορωνοϊό και από την άλλη κάνει… έρανο για το «φιλόπτωχο ταμείο» του

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να… πουλάει τρέλα στην Τουρκία, λέγοντας στους συμπατριώτες του πως «είμαστε σε καλύτερη θέση» συγκριτικά με άλλες χώρες στην αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, το πρωί του Σαββάτου τόσο οι Τούρκοι όσο και οι ξένοι πολίτες που διαβιούν στη γείτονα έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους για έρανο!

Συγκεκριμένα, τους ζητήθηκε να συμβάλουν με το ποσό των 10 τουρκικών λιρών (περί το 1,5 ευρώ) στην εθνική εκστρατεία, ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια του κράτους! Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πλέον περισσότεροι από 2.000.000 εργαζόμενοι στην Τουρκία έχουν χάσει τις δουλειές τους εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Γεγονός που βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση -που ούτως ή άλλως την απειλούσε τον τελευταίο καιρό- και προκαλεί τη δικαιολογημένη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ενώ οι νεκροί στη χώρα έφταναν το Σάββατο τους 356 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 18.135, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου καταγγέλλει πως ο «σουλτάνος» δεν έχει επιβάλει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, παρά μόνο έβαλε λουκέτο σε 400.000 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που δουλεύουν για ένα μεροκάματο να μείνουν πλέον άνεργοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ