Παρασκευή 18/6/2021

Παραβίασε την καραντίνα ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας και πήγε για βουτιές με τα παιδιά του

Λυπηρό παράδειγμα «βλακείας» από τον υπουργό Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Ντέιβιντ Κλαρκ!

Ο υπουργός παραδέχτηκε σήμερα ότι έσπασε την καραντίνα για να πάει στην παραλία με την οικογένειά του και εξέφρασε την λύπη του για την «βλακώδη» αντίδρασή του. Ωστόσο, η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν του στοίχισε την θέση του, αφού μολονότι υποβιβάστηκε ιεραρχικά, θα συνεχίσει να συντονίζει τις προσπάθειες της χώρας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο  Ντέιβιντ Κλαρκ διευκρίνισε ότι υπέβαλε την παραίτησή του αφού αναγνώρισε ότι έκανε οικογενειακώς μια βόλτα σε παραλία που βρίσκεται 20 χλμ μακριά από το σπίτι του, την ώρα που σε όλη τη χώρα είχε επιβληθεί καραντίνα για δύο εβδομάδες για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παραδέχθηκε επίσης ότι αυτό που έκανε συνιστά παραβίαση των κανόνων περιορισμού που επιτρέπουν μετακινήσεις των πολιτών μόνον κοντά στο σπίτι τους, την ώρα μάλιστα που το αξίωμά του, του επιβάλλει να είναι υπόδειγμα για τους άλλους.

«Την ώρα που ζητούμε από τους Νεοζηλανδούς ιστορικές θυσίες, εγώ τους απογοήτευσα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του. «Φέρθηκα βλακωδώς και καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θα θυμώσουν μαζί μου».

Η πρωθυπουργός Άρντερν σημείωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον Κλαρκ. Ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες αποφάσισε απλώς να του αφαιρέσει τον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και να τον υποβαθμίσει στην ιεραρχία των μελών της κυβέρνησής της.

«Αυτή την ώρα, προτεραιότητά μου είναι η συλλογική μας μάχη κατά της Covid-19 και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια αποσταθεροποίηση του τομέα της υγείας ή της πολιτικής μας. Γι’αυτόν τον λόγο και μόνο γι’αυτόν ο δρ Κλαρκ θα παραμείνει στη θέση του», υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Η Νέα Ζηλανδία, με πληθυσμό σχεδόν 5 εκατομμύρια ανθρώπων, άρχισε να τηρεί στα τέλη Μαρτίου καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο για 4 εβδομάδες, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια, καφέ και γυμναστήρια και κλείνοντας τα σύνορά της στους περισσότερους ξένους πολίτες. Σήμερα παρέτεινε εξάλλου για δεύτερη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για άλλες επτά μέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ