«Μπλόκο» από το YouTube σε βίντεο που συνδέουν τον κορωνοϊό με το 5G

Must Read

Σε μία… πανδημία ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι θεωρίες συνωμοσίας, ή κάποιες άλλες που συνδέουν τον θανατηφόρο ιό με νέες τεχνολογίες. Η διασπορά τέτοιων δημοσιευμάτων αλλά και βίντεο προκαλεί σύγχυση και ανησυχία σε απλούς ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια αμφισβητούν τις εξηγήσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων.

Έτσι σε ένα πρώτο βήμα «μπλοκαρίσματος» ειδήσεων που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση και δεν προέρχονται από επίσημα χείλη το YouTube έχει ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλα τα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν ψευδώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού με τα δίκτυα 5G.

Η υπηρεσία του YouTube που ανήκει στην Google ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει όλα τα βίντεο που παραβιάζουν την πολιτική, μετά την προβολή ζωντανής συνέντευξης με τον θεωρητικό συνωμοσίας David Icke  που προβλήθηκε τη Δευτέρα και στην οποία είχε συνδέσει την τεχνολογία με την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Icke ισχυρίστηκε ψευδώς ότι υπάρχει «σύνδεση μεταξύ 5G και της κρίσης για την υγεία»: «Αν το 5G συνεχίσει και φτάσει εκεί που θέλει να το πάρει, η ανθρώπινη ζωή όπως ξέρουμε έχει τελειώσει» δήλωσε ο συνωμοσιολόγος.

Ο κ. Icke ισχυρίστηκε επίσης ότι ένα εμβόλιο κατά του κορωναϊού, όταν αναπτύσσεται, θα περιλαμβάνει «μικροτσίπ νανοτεχνολογίας» που θα επιτρέπουν τον έλεγχο των ανθρώπων και πρόσθεσε ότι ο Bill Gates, ο οποίος βοηθά στη χρηματοδότηση της έρευνας εμβολίων Covid-19, θα πρέπει να φυλακιστεί. 

Παραβίαση πολιτικής

Την συνέντευξη παρακολούθησαν live 65.000 άτομα, ορισμένοι από τους οποίους έκαναν κλικ στην επιλογή χρηματοδότησης ώστε να δημοσιευθούν τα σχόλια τους.

Το YouTube έκοψε την συνέντευξη απαντώντας: «Έχουμε σαφείς πολιτικές που απαγορεύουν τα βίντεο που προωθούν ιατρικά αδικαιολόγητες μεθόδους για την πρόληψη του κορωνοϊού και καταργούμε τα βίντεο που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στο BBC.

«Τώρα οποιοδήποτε περιεχόμενο αμφισβητεί την ύπαρξη ή τη μετάδοση του Covid-19, όπως περιγράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τις τοπικές αρχές υγείας, παραβιάζει τις πολιτικές του YouTube. Αυτό περιλαμβάνει θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται ότι τα συμπτώματα προκαλούνται από το 5G.»

Οι εν λόγω θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να εξαπλώνονται, παρά την έλλειψη στοιχείων, και πηγάζουν από δύο θεωρίες, σύμφωνα με την fact-checking υπηρεσία Full Fact: Η μία λέει πως το 5G καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η άλλη υποστηρίζει πως ιός με κάποιον τρόπο χρησιμοποιεί τα ραδιοκύματα των δικτύων αυτών για να επικοινωνεί και να επιλέγει στόχους, επιταχύνοντας την εξάπλωσή του. Επίσης, πολλές από αυτές τις θεωρίες αψηφούν το δεδομένο πως ο ιός εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις και περιοχές όπου η τεχνολογία 5G δεν έχει φτάσει.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια παρόμοια ομιλία του Dr. Thomas Cowan που έγινε στην «Health And Human Rights Summit» στην Αριζόνα στις 12 Μαρτίου 2020 και προβάλλεται σε κάποιες σελίδες του Facebook:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This