Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πανέτοιμη να τυπώσει χρήμα η Μεγάλη Βρετανία, για να τα βγάλει πέρα με τον κορωνοϊό

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Φρέσκο» χρήμα ετοιμάζεται να τυπώσει η Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να σώσει τη βρετανική οικονομία!

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Αγγλίας θα χρηματοδοτήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο απευθείας τις πρόσθετες ανάγκες δαπανών της, σε προσωρινή βάση, επιτρέποντας, έτσι, στο Υπουργείο Οικονομικών να παρακάμψει την έξοδο στην αγορά ομολόγων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε στις αγορές ότι θα αυξηθεί το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στην κεντρική τράπεζα, παραδοσιακά γνωστό ως «Ways and Means Facility», που, κανονικά, ανέρχεται σε μόλις 370 εκατομμύρια στερλίνες, σε ποσό, ουσιαστικά, απεριόριστο, επιτρέποντας στους υπουργούς να δαπανούν περισσότερα βραχυπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στην αγορά ομολόγων.

«Παράλληλα με την προσωρινή εξομάλυνση των ταμειακών ροών της κυβέρνησης, η διευκόλυνση W & M υποστηρίζει τη λειτουργία της αγοράς, ελαχιστοποιώντας τον άμεσο αντίκτυπο της αύξησης της πρόσθετης χρηματοδότησης στις χρηματιστηριακές αγορές χρυσού και στερλίνας», αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου οικονομικών, καταλήγοντας στο ότι αυτές οι υπεραναλήψεις του δημοσίου θα αποπληρωθούν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν, πριν από το τέλος του 2020.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ