Πανέτοιμη να τυπώσει χρήμα η Μεγάλη Βρετανία, για να τα βγάλει πέρα με τον κορωνοϊό

Must Read

«Φρέσκο» χρήμα ετοιμάζεται να τυπώσει η Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να σώσει τη βρετανική οικονομία!

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Αγγλίας θα χρηματοδοτήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο απευθείας τις πρόσθετες ανάγκες δαπανών της, σε προσωρινή βάση, επιτρέποντας, έτσι, στο Υπουργείο Οικονομικών να παρακάμψει την έξοδο στην αγορά ομολόγων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε στις αγορές ότι θα αυξηθεί το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στην κεντρική τράπεζα, παραδοσιακά γνωστό ως «Ways and Means Facility», που, κανονικά, ανέρχεται σε μόλις 370 εκατομμύρια στερλίνες, σε ποσό, ουσιαστικά, απεριόριστο, επιτρέποντας στους υπουργούς να δαπανούν περισσότερα βραχυπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στην αγορά ομολόγων.

«Παράλληλα με την προσωρινή εξομάλυνση των ταμειακών ροών της κυβέρνησης, η διευκόλυνση W & M υποστηρίζει τη λειτουργία της αγοράς, ελαχιστοποιώντας τον άμεσο αντίκτυπο της αύξησης της πρόσθετης χρηματοδότησης στις χρηματιστηριακές αγορές χρυσού και στερλίνας», αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου οικονομικών, καταλήγοντας στο ότι αυτές οι υπεραναλήψεις του δημοσίου θα αποπληρωθούν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν, πριν από το τέλος του 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This