Την προσοχή των κρατών-μελών της ΕΕ στα προσωπικά δεδομένα εφιστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Must Read

Στη χρήση των προσωπικών δεδομένων την εποχή της πανδημίας εφιστά την προσοχή των κρατών-μελών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές με παρέμβασή τους υπενθυμίζουν ότι η επεξεργασία πληροφοριών, που συλλέγονται από «έξυπνα» κινητά για την παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας, είναι απαραίτητο να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αρμόδια Επιτροπή, κάποια από τα μέτρα και εργαλεία, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία και επιτρέπουν σε ηλεκτρονικές εφαρμογές να παρακολουθούν τις μετακινήσεις και τις επαφές των χρηστών τους.

Δείτε επίσης: Γυναίκα έγλυψε προϊόντα 1.800 δολαρίων σε σούπερ μάρκετ

Αν και κάποιες από τις εφαρμογές αυτές ζητούν τη συγκατάθεση κάθε χρήστη για τη συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων, σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. οι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν ότι έχουν υποχρέωση να παρέχουν τις πληροφορίες αυτές αν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις και τις επαφές των εν λόγω ατόμων και να βεβαιωθούν ότι αυτά συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τον εγκλεισμό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This