19-9-2020

Την προσοχή των κρατών-μελών της ΕΕ στα προσωπικά δεδομένα εφιστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στη χρήση των προσωπικών δεδομένων την εποχή της πανδημίας εφιστά την προσοχή των κρατών-μελών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές με παρέμβασή τους υπενθυμίζουν ότι η επεξεργασία πληροφοριών, που συλλέγονται από «έξυπνα» κινητά για την παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας, είναι απαραίτητο να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αρμόδια Επιτροπή, κάποια από τα μέτρα και εργαλεία, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία και επιτρέπουν σε ηλεκτρονικές εφαρμογές να παρακολουθούν τις μετακινήσεις και τις επαφές των χρηστών τους.

Δείτε επίσης: Γυναίκα έγλυψε προϊόντα 1.800 δολαρίων σε σούπερ μάρκετ

Αν και κάποιες από τις εφαρμογές αυτές ζητούν τη συγκατάθεση κάθε χρήστη για τη συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων, σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. οι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν ότι έχουν υποχρέωση να παρέχουν τις πληροφορίες αυτές αν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις και τις επαφές των εν λόγω ατόμων και να βεβαιωθούν ότι αυτά συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τον εγκλεισμό τους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ