ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠρόταση-βόμβα του Πούτιν στον Τραμπ για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Πρόταση-βόμβα του Πούτιν στον Τραμπ για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Το τρελό παρασκήνιο και το παζάρι του Ρώσου Προέδρου: Θέλει το Ντόνετσκ, δίνει Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αυτή την εβδομάδα με τον Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε τον εξής όρο για τον τερματισμό του πολέμου: Να παραδώσει η Ουκρανία τον πλήρη έλεγχο του Ντόνετσκ, μιας στρατηγικά ζωτικής περιοχής στα ανατολικά!

Όπως αποκάλυψε η Washington Post, ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσφερε ως αντάλλαγμα στο Κίεβο, την επιστροφή τόσο της Χερσώνας, όσο και της Ζαπορίζια, που είναι επί του παρόντος υπό ρωσικό έλεγχο.

Πηγές ανέφεραν ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ, πίεσε την ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την παράδοση του Ντόνετσκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής (17/10) στην Ουάσινγκτον, σημειώνοντας ότι η περιοχή είναι ως επί το πλείστον ρωσόφωνη.

Επί του παρασκηνίου

Τραμπ, Λευκός Οίκος, Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περπατά από το Οβάλ Γραφείο για να επιβιβαστεί στο Marine One στο South Lawn του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, DC, ΗΠΑ, 17 Οκτωβρίου 2025. EPA/SHAWN THEW
  • Εντός 24 ωρών, ο Αμερικανός Πρόεδρος «έθαψε» το τσεκούρι του πολέμου, «πάγωσε» τον εξοπλισμό του Κιέβου, ανακοίνωσε μια νέα σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν και κατηγόρησε την «έχθρα» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον πόλεμο.
  • Ο Τραμπ επανέλαβε τις θέσεις του Κρεμλίνου και «σίγησε» τη συζήτηση για τους πυραύλους.
  • Ο Πούτιν απαίτησε από την Ουκρανία να παραχωρήσει περισσότερα εδάφη στο Ντόνετσκ, να μειώσει τον στρατό της και να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ, ενώ συνέχιζε τις επιθέσεις.
  • Ο Ζελένσκι το μόνο που κατάφερε στον Λευκό Οίκο ήταν: να βγάλει φωτογραφίες και να αποσπάσει κομπλιμέντο από τον Τραμπ.
Ζελένσκι, Τραμπ, συνάντηση, Πούτιν
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (μπροστά) και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ (δεξιά) συμμετέχουν σε διμερή συνάντηση στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 17 Οκτωβρίου 2025. EPA/AARON SCHWARTZ / POOL
  • Από την άλλη, ο Πούτιν πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε: κανένας πύραυλος στην Ουκρανία, καμία κύρωση κατά της Ρωσίας και καμία πίεση για να σταματήσει ο πόλεμος.
  • Παρόλα αυτά, με τις ειρηνευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ουγγαρία, υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα… Λέμε τώρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης