ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΕπιτροπή της Γερουσίας προωθεί νομοσχέδιο για την επέκταση των πωλήσεων όπλων στην Κύπρο

Επιτροπή της Γερουσίας προωθεί νομοσχέδιο για την επέκταση των πωλήσεων όπλων στην Κύπρο

Πρώτα τουρκικά σχόλια: «Στρατιωτικοποίηση» που «περιπλέκει τη δυναμική της περιφερειακής ασφάλειας»

Μια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ προώθησε νομοθεσία που θα επεκτείνει σημαντικά την ικανότητα της Ουάσινγκτον να μεταφέρει όπλα στην Κύπρο, μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο και να εξοργίσει (κι άλλο) την Τουρκία!

Ήδη τα πρώτα τουρκικά σχόλια κάνουν λόγο για «στρατιωτικοποίηση» που «περιπλέκει τη δυναμική της περιφερειακής ασφάλειας»!

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ανέφερε με θετική έκθεση το νομοσχέδιο στις 30 Οκτωβρίου και τοποθετείται πλέον στο Νομοθετικό Ημερολόγιο της Γερουσίας με Γενικές Διατάξεις ως Ημερολόγιο Αρ. 234.

Έκθεση Γερουσίας: Η περίοδος απαλλαγής παρατείνεται από ένα έτος σε τρία

Η νομοθεσία θα τριπλασιάσει τη διάρκεια των προεδρικών απαλλαγών που επιτρέπουν τις μεταφορές αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο, παρατείνοντας την περίοδο από ένα οικονομικό έτος σε τρία οικονομικά έτη.

Η αλλαγή ισχύει για τους περιορισμούς στη μεταφορά ειδών από τον Κατάλογο Πυρομαχικών των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων διέταξε την έγκριση του νομοσχεδίου με τροποποιήσεις στις 22 Οκτωβρίου, προτού το προωθήσει επίσημα οκτώ ημέρες αργότερα.

Το μέτρο επηρεάζει τόσο τα προγράμματα βοήθειας για την ασφάλεια όσο και τις πωλήσεις εμπορικής άμυνας στην Κύπρο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης