Τετάρτη 23/6/2021

Γερμανία: «Τσουνάμι» απολύσεων σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και εργοστάσια λόγω της πανδημίας

Σε «τσουνάμι» περικοπών λόγω κορωνοϊού προχωρούν πολλές βιομηχανίες, καθώς το 39% των εταιρειών του τομέα των αυτοκινήτων, το 50% των ξενοδοχείων, το 58% των εστιατορίων και το 43% των ταξιδιωτικών πρακτορείων απέλυσαν ήδη εργαζομένους τον Απρίλιο, σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο Ifo.

Περισσότερες απολύσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο γίνονται επίσης σε πολλούς άλλους κλάδους, με εξαίρεση τις φαρμακευτικές εταιρίες, στις οποίες δεν γίνεται καμία, σημειώνει το ινστιτούτο.

Παράλληλα, υπέρ της διάσωσης της Lufthansa με κρατικούς πόρους, αλλά κατά της ανάμιξης του κράτους στη διοίκησή της, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Την ίδια ώρα η Lufthansa επανεντάσσει στο πρόγραμμά της μεγάλο αριθμό πτήσεων από την 1η Ιουνίου, καθώς ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα οι προορισμοί που εξυπηρετεί θα αυξηθούν από τους 30 σήμερα, σε 106, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται η Κρήτη και η Μαγιόρκα. Για τον σκοπό αυτό, περίπου 80 από τα σήμερα καθηλωμένα αεροσκάφη θα επιστρέψουν σε χρήση.

Μέχρι τότε, η γερμανική αεροπορική εταιρία, όπως ανακοίνωσε, έχει επεκτείνει το πρόγραμμά της για πτήσεις επαναπατρισμού έως και τις 31 Μαΐου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και πτήσεις από την Φρανκφούρτη για την Αθήνα, το Πόρτο και το Γκέτεμποργκ.

Επιπλέον, η Lufthansa θα σερβίρει στους πελάτες της κατά την διάρκεια της πτήσης αποκλειστικά και μόνο νερό, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η επαφή του πληρώματος με τους επιβάτες, οι οποίοι είναι επιπλέον υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ