Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν προς την Τουρκία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
«Ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο εξουδετερώθηκε από στοιχεία αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
Türk hava sahasına giren İran’a ait balistik füze Doğu Akdeniz’de konuşlu bulunan NATO unsurlarınca imha edildi.
Füzenin bazı parçaları Gaziantep’e düştü. pic.twitter.com/y8mjMACwBt
— Rasat Haber (@rasathaber) March 9, 2026
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
📍 Gaziantep, Güneyşehir
Düşürülen balistik füzenin parçaları görüntülendi. https://t.co/BUeFDOMWmu pic.twitter.com/Dot7SCmahE
— Rasat Haber (@rasathaber) March 9, 2026
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση στην Κύπρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον προέδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προσγειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Πάφου.


Δείτε σχετικό βίντεο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κύπρο
Λίγο νωρίτερα περίπου στις 12.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πάφου, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο πρωθυπουργός που συνοδεύεται και από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου θα γίνει η συνάντηση.
Η τριμερής συνάντηση
Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή του προγράμματος καθώς υπήρξε αλλαγή. Μετά και την τριμερή συνάντηση, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 14.45 ενώ στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιθεωρήσουν τα αεροσκάφη F-16 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Πάφου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναχωρήσει από την Πάφο.
Στα Κατεχόμενα έξι τουρκικά F-16
Με αποστολή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στα Κατεχόμενα «απαντά» η Τουρκία στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεγαλόνησο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ασκίν Μεσελί, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθυντή της «υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» του ψευδοκράτους, σήμερα Δευτέρα το πρωί η Τουρκία θα στείλει στα Κατεχόμενα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νησί, λόγω του κλιμακούμενου πολέμου μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.
«Συμπτωματικά», η συγκεκριμένη απόφαση της Άγκυρας έρχεται ενώ μπαίνουν στην 10η ημέρα οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή. Πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι η αποστολή των F-16 εξεταζόταν ήδη από το Σάββατο, ως μέτρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Άγκυρας στο νησί, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.
Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις συγκεκριμένες κινήσεις, καθώς η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την περιφερειακή αστάθεια, για να μονιμοποιήσει τη στρατιωτική της παρουσία στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Η Αθήνα θεωρεί την ενέργεια αυτή ως κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.
Δείτε επίσης:
- Πρώτο ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ – Οι επιθέσεις σε αποθήκες πετρελαίου του Ιράν και το «WTF» της Ουάσιγκτον
- Δημοσκόπηση: Πώς πιστεύετε ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει περισσότερο την Ελλάδα;
- Πούτιν: «Συγχαρητήρια στον νέο ηγέτη του Ιράν, η Ρωσία ήταν και θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος»







