Σημαντικές απώλειες καταγράφονται στο ιρανικό στρατιωτικό και παραστρατιωτικό επιτελείο, καθώς νεκροί αναφέρονται ανώτερα στελέχη τόσο των Μπασίτζ όσο και των Φρουρών της Επανάστασης, μετά από διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα.
Νεκρός ο επικεφαλής πληροφοριών των Μπασίτζ
Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ, Ισμαήλ Αχμαντί. Το πρακτορείο Tasnim μεταδίδει ότι ο ταξίαρχος Αχμαντί σκοτώθηκε την Πέμπτη, σε βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή και σε τρία ακόμη άτομα.
BREAKING 🔴
General Ismail Ahmadi, Basij intelligence chief, has been ELIMINATED. @MohamadAhwaze pic.twitter.com/v8PhCh0imF
— Open Source Intel (@Osint613) March 20, 2026
Απώλεια και για τους Φρουρούς της Επανάστασης
Νωρίτερα, η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Αλί Μοχάμαντ Ναΐνι, εκπροσώπου των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Ο Ναΐνι φέρεται να έχασε τη ζωή του σε επιθέσεις που αποδίδονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.
Πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατηγός Ναΐνι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός από τα κύματα αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν κρίσιμα κέντρα διοίκησης στην Τεχεράνη και την ευρύτερη περιοχή του Καράτζ τις προηγούμενες ημέρες.
Οι επιθέσεις φέρονται να στόχευσαν νευραλγικές υποδομές, εντείνοντας την ένταση στην περιοχή.
Δείτε επίσης:
- Ιράν: Σκοτώθηκε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης
- ΗΠΑ: Σκέψεις για χαλάρωση κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Εκτέλεσαν 19χρονο παλαιστή – Σοβαρές καταγγελίες για βασανιστήρια







