ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣArtemis 2: Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή της NASA προς τη Σελήνη

Artemis 2: Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή της NASA προς τη Σελήνη

Τρεις αστροναύτες σε σειρά δοκιμών

Το πλήρωμα της αποστολής «Άρτεμις 2» της NASA, το πρώτο που θα κάνει το ταξίδι προς τη Σελήνη εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια, τέθηκε σε γήινη τροχιά χθες Τετάρτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, μερικά λεπτά μετά την απογείωση του πυραύλου που μετέφερε το σκάφος.

Περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση, η κάψουλα «Ωρίων» αποκολλήθηκε όπως προβλεπόταν από τον πελώριο πύραυλο και τις δεξαμενές του πυραύλου SLS, που τη μετέφερε ως το διάστημα, και τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 

Αστροναύτες της NASA σε δοκιμές

Τρεις αστροναύτες των ΗΠΑ, οι Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κόουκ και Ριντ Γουάιζμαν, καθώς και ο Καναδός συνάδελφός τους Τζέρεμι Χάνσεν, θα παραμείνουν για την ώρα σε γήινη τροχιά για να κάνουν σειρά δοκιμών, προτού αργότερα σήμερα κινηθούν προς την κατεύθυνση της Σελήνης, κάπου 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, ή αλλιώς χίλιες φορές πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(πηγή κεντρικήε φωτογραφίας Print screen/NASA/X)

Δείτε επίσης:

Απόψε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης