ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΓάζα: Νεκρός δημοσιογράφος του Al Jazeera από ισραηλινή επίθεση με drones

Γάζα: Νεκρός δημοσιογράφος του Al Jazeera από ισραηλινή επίθεση με drones

Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του

Ένας ακόμη δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χτύπησε το όχημά του, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Γουισάχ, ανταποκριτή του δικτύου Al Jazeera Mubasher, που σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στη Δυτική Γάζα.

Η είδηση έχει προκαλέσει νέα ανησυχία και καταγγελίες από διεθνείς οργανώσεις για την ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες, καθώς η σύγκρουση στην περιοχή συνεχίζεται με αυξημένη ένταση. Σύμφωνα με αναφορές, ο θάνατος του Γουισάχ ανεβάζει σε τουλάχιστον 262 τον αριθμό των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023, αριθμός που καταγράφεται από διεθνείς οργανώσεις που παρακολουθούν τις απώλειες των ρεπόρτερ στη σύγκρουση.

Η δολοφονία δημοσιογράφων στη Γάζα και την ευρύτερη Παλαιστίνη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φορείς υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου, που επισημαίνουν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο θέατρο πολέμου για εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί ενώ κάλυπταν επιχειρήσεις ή χτυπήθηκαν κατά λάθος εν μέσω βομβαρδισμών.

Ωστόσο ο Ισραηλινός Στρατός -με σχετικές φωτογραφίες- τον παρουσιάζει ως μαχητή της Χαμάς που παρίστανε τον δημοσιογράφο.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με τη βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων να έχει στοιχίσει ζωές αμάχων, μαχητών και εκπροσώπων του Τύπου.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης