Αναβρασμός στο Μαξίμου για το φιάσκο της Λιβύης…

...και οργή στο ΥΠΕΞ

Must Read

Η ταπεινωτική υποδοχή που επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπηρεσιακός Λίβυος ομόλογό του, συνιστά μία μεγάλη ήττα του μεγάρου Μαξίμου που δεν προστάτευσε τον πρωθυπουργό.

Διότι η προετοιμασία της επίσκεψης και οι συνεννοήσεις, δεν έγιναν από το υπουργείο εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια ο οποίος ξέρει πολύ καλά να φυλάγεται από τις κακοτοπιές, αλλά από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, συνομιλία από την οποία άγνωστο πως, ο πρωθυπουργός έμεινε ικανοποιημένος και δεν κατάλαβε την παγίδα που του έστηνε ο Λίβυος. Ο οποίος σίγουρα έδρασε υπό τις νουθεσίες και την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Δένδια πως είχε κανονίσει τα πάντα, ο υπουργός εξωτερικών παρά τις επιφυλάξεις του, έχοντας προσωπικά την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, έκανε το ταξίδι.

Με αποτέλεσμα το θέαμα που είδαμε σήμερα, με τον Λίβυο υπηρεσιακό πρωθυπουργό να προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα και τους Έλληνες ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και να ισχυρίζεται πως η απειλή επί της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας που έχει διαπράξει η Λιβύη, είναι προς όφελος του λαού της Λιβύης!
Πίσω από τα νευρικά χαμόγελα του Κυριάκου Μητσοτάκη που πάλευε να κρατήσει διπλωματικό ύφος, φούντωνε η οργή. Διότι ουδείς μπορεί να ρίξει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την εξαπάτηση αυτή. Αντιθέτως, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά όσους εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό να κανει απευθείας επαφή παρακάμπτοντας το υπουργείο εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια.

Ειδικά όταν ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι γνωστό πως βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Νίκο Δένδια και πιθανόν να προκάλεσε αυτή την εθνική ήττα μόνο και μόνο για λόγους πολιτικής μικροπρέπειας, προσπαθώντας να παραστήσει τον γίγαντα χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα εκτόπισμα.

Το αποτέλεσμα ήταν το μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να ρίξει την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη στα χαμηλά και να επικοινωνεί με τα φιλικά ΜΜΕ ώστε να αποκρύψουν τις δηλώσεις του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης που αποδείχτηκε άλλος ένας αχυράνθρωπος του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This