Τρίτη 27/7/2021

Ο Ερντογάν σε ρόλο Φουρθιώτη, ήθελε να συνετίσει τον Δένδια…

Γιατί ο σουλτάνος υποδέχθηκε τον Δένδια ως πρωθυπουργό;

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο γνωστός παρουσιαστής εισέβαλε στο γραφείο του υπουργού με σκοπό να τον εκφοβίσει, ώστε να του κάνει τα χατίρια. Όταν είδε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, τον απείλησε ότι θα πάψει να είναι υπουργός.

Κάτι αντίστοιχο επιχείρησε να κάνει ο Ερντογάν στον Νίκο Δένδια. Αυτός είναι και ο λόγος που επεδίωξε την συνάντηση μαζί του, γεγονός πρωτοφανές ειδικά για τον σουλτάνο. Κοτζάμ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταδεχτεί να δει έναν υπουργό μίας μη φιλικής χώρας μάλιστα!

Ο λόγος είναι απλός. Ο Ερντογάν θεωρεί τον Δένδια ως το μόνο αγκάθι στις επιδιώξεις του, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο αντίσταση δεν του έχει προβάλλει μέχρι σήμερα. Το έχουν γράψει άλλωστε ξεκάθαρα οι Γερμανοί στο Σπίγκελ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε ποτέ κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο κακός της υπόθεσης ήταν ο Νίκος Δένδιας τον οποίο οι Γερμανοί τον περνούσαν γενεές 14.

Ο Ερντογάν λοιπόν πίστευε ότι στην κατ’ διαν συζήτηση που είχε με τον έλληνα υπουργού εξωτερικών, θα τον επανέφερε στον «ίσιο δρόμο». Στο δρόμο Μητσοτάκη – Αποστολίδη δηλαδή.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι διεμείφθη, αλλά φαίνεται ότι ο Ερντογάν έκανε μια τρύπα στο νερό. Και προκάλεσε την σφοδρή αντεπίθεση του Νίκου Δένδια, η οποία ήταν εμφανές πως είχε προκληθεί από αυτά που είχαν προηγηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες, απέναντι στον σουλτάνο.

Ο Δένδιας όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά έβαλε ταφόπλακα στην πολιτική των διερευνητικών επαφών όπως τις ήθελε ο Σημίτης. Και αυτό δεν αλλάζει, διότι έγινε σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών και σε δημόσιες, κοινές δηλώσεις. Με απλά λόγια, εάν κάποιος θέλει να συνεχίσει την πολιτική προσέγγισης όπως την φαντάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει ο Νίκος Δένδιας να φύγει από το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ