Ενόχληση στο Μαξίμου για την υπερπροβολή του Νίκου Δένδια

Διερευνούν τυχόν «υπόγειες διαδρομές»!

Must Read

Παρά την άμεση διαρροή από το μέγαρο Μαξίμου του non paper περί πλήρους συμφωνίας και προσυνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις του στην Άγκυρα, υπάρχει μία έκδηλη δυσφορία για την υπερπροβολή και καθολική αποδοχή που χαίρει ο υπουργός εξωτερικών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δυσφορία που εκφράζεται με το εξονυχιστικό σκανάρισμα των διθυραμβικών άρθρων για τις δηλώσεις και την γενικότερη στάση του υπουργού εξωτερικών, από μέσα που δεν είναι φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση. Φυσικά η έρευνα αυτή γίνεται με την υπόνοια ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στο στενό περιβάλλον του υπουργού εξωτερικών και πυρήνων της αντιπολίτευσης, όχι της αξιωματικής αλλά της εσωκομματικής, που εκφράζονται κυρίως με αντικυβερνητικές παρεμβάσεις στο διαδίκτυο και σε αρκετές εφημερίδες.

Είναι κοινό μυστικό ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν κορυφαία στελέχη τα οποία ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τον Νίκο Δένδια. Η κρίση πριν από περίπου 12 μήνες που υπήρξε μεταξύ του ΥΠΕΞ και του μεγάρου Μαξίμου είχε οδηγήσει τον υπουργό εξωτερικών ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Στον αντίποδα, ο υπουργός εξωτερικών επέμενε να προασπίζεται τα εθνικά θέματα ακόμα και αν το μέγαρο Μαξίμου ακολουθούσε αμυντική στάση. Όπως με την εισβολή της τουρκικής αρμάδας τον περασμένο Ιούλιο, όπου ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, ο Νίκος Δένδιας έστελνε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία κατήγγειλε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός απέφευγε από το βήμα της Βουλής να αποκηρύξει το πρωτοφανές άρθρο του Σπίγκελ, το οποίο χαρακτήριζε τον Νίκο Δένδια περίπου ως «εχθρό της ειρήνης» ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπλεκε εγκώμια, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαφωνεί με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία!

Στο μικροσκόπιο βέβαια είναι και οι επαφές του υπουργού με στελέχη της καραμανλικής και της σαμαρικής πτέρυγας. Εκεί φυσικά δεν πρόκειται να βρουν κάτι διότι όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο Νίκος Δένδιας δεν είναι αυτής της νοοτροπίας.
Η παρακολούθηση πάντως των κινήσεων του υπουργού με τον τρόπο και την θερμή με την οποία διενεργείται, καθιστά σαφή την πρόθεση συνεργατών του πρωθυπουργού να προκαλέσουν ρήγμα στην σχέσεις των δύο ανδρών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και με τα απαξιωτικά άρθρα κατά του Νίκου Δένδια από συγκρότημα το οποίο απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο Νίκος Δένδιας δεν έχει ουδεμία τέτοια πρόθεση, για το μέγαρο Μαξίμου θεωρείται ήδη εσωκομματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αίσθηση μου είναι ότι στην πρώτη ευκαιρία αυτή η οπτική θα εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση, που θα ξεπερνά τα διαφημιστικά για τον υπουργό εξωτερικών άρθρα σε φιλικά ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This