Δύο βόμβες στα χέρια του Νίκου Δένδια

Άγνωστο πως σύρθηκε ο έμπειρος υπουργός σε αυτή την κατάσταση

Must Read

Δύο εθνικές βόμβες καλείται να διαχειριστεί ο Νίκος Δένδιας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη θα πρέπει να απασφαλιστεί σήμερα, κατά την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών στην Ουκρανία. Διότι το ταξίδι αυτό ναρκοθετήθηκε από το καθεστώς Ζελένσκι, λίγες ημέρες πριν την τέλεση του. Με την σκανδαλώδη και εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας, να διαγράψει την γηγενή ελληνική μειονότητα από το ουκρανικό χάρτη!

Ενώ λοιπόν ο Νίκος Δένδιας είχε στο πρόγραμμα την δημιουργία μίας επίσκεψη σε φιλικό κλίμα προκειμένου να αναχαιτιστεί η τουρκική επέλαση στην Ουκρανία, τώρα υποχρεούται να αλλάξει πλήρως το περιεχόμενο των συναντήσεων με την ουκρανική πλευρά.

Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών να εμμείνει στην παροχή στήριξης στην ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν έχει προηγηθεί τέτοια ιταμή  πρόκληση κατά του ελληνισμού. Ειδικά όταν φαίνεται ξεκάθαρα ότι πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται τούρκικος δάκτυλος, αφού η μόνη γηγενής μειονότητα που αναγνωρίστηκε είναι οι τουρκογενείς Τάταροι!

Είχε προηγηθεί η προκλητική σύμπραξη Ουκρανίας – Τουρκίας που έδωσε ανάσα στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, αλλά και επισφράγισε μία στρατιωτική συμμαχία η οποία στρέφεται ευθέως κατά των ελληνικών συμφερόντων αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η φημολογούμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίο

Σήμερα η εφημερίδα Εστία αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος. Αυτή είναι η δεύτερη βόμβα που βρίσκεται στα χέρια του Νίκου Δένδια. Μιλάμε για ένα σενάριο το οποίο όχι μόνο θα διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις μας με την φίλη Σερβία, αλλά θα ανοίξει δύο μεγάλες κερκόπορτες για τον ελληνισμό.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία

Η πρώτη αφορά την Κύπρο. Διότι τα επιχειρήματα της Ελλάδας προκειμένου να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο το οποίο προήλθε από επιχείρηση εσωτερικής αποσταθεροποίησης η οποία προκάλεσε στρατιωτική επέμβαση, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία, προκειμένου να προωθηθεί η αναγνώριση των κατεχομένων ως ανεξάρτητο κράτος.

Η δεύτερη και πλέον επικίνδυνη κερκόπορτα, αφορά την ίδια την Θράκη. Η Τουρκία δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να Κοσοβοποιήσει την Ελληνική Θράκη, ακολουθώντας την ίδια τακτική με το Κοσσυφοπέδιο. Η μεθοδική δράση του προξενείου, η συνεχής επίκληση της δήθεν καταπίεσης της μουσουλμανικής μειονότητας και οι αποσχιστικές τάσεις εγκάθετων της Τουρκίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Μάλιστα, τα επιχειρήματα όσον αντιδρούσαν σε ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα, ήταν ακριβώς ο κίνδυνος να δούμε κάποιο αντίστοιχο σχέδιο στην Θράκη.

Ο Νίκος Δένδιας λοιπόν έχει να διαχειριστεί δύο εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και το ερώτημα είναι, πως ένας έμπειρος πολιτικός σαν τον υπουργό εξωτερικών εγκλωβίστηκε σε αυτή την παγίδα η οποία όχι μόνο μπορεί να σημάνει το πολιτικό του τέλος σε περίπτωση λάθος χειρισμών, αλλά να αποβεί ολέθρια και για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This