Απρεπέστατη η συμπεριφορά Ερντογάν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυτό το τηλεφώνημα δεν έπρεπε να γίνει ποτέ

Must Read

Το χθεσινό τηλεφώνημα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μόνο ένα θετικό: Την επιβεβαίωση ότι ο Ερντογάν θέλει να ταπεινώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις περί της σχεδόν ημίωρης τηλεφωνικής συνομιλίας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε μόλις 5 λεπτά, χωρίς να προλάβει να αναφερθεί στις υποχρεώσεις της Τουρκίας απέναντι στην αποφυγή εργαλειοποίησης του νέου μεταναστευτικού ρεύματος που αναμένεται από το Αφγανιστάν.

Μέρος αυτού του πεντάλεπτου μάλιστα, αναλώθηκε στην πράσινη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή, στην προσπάθειά του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπάσει τον πάγο, προσπαθώντας να αναφερθεί σε ένα θέμα που αποτελεί κοινό πρόβλημα και για τις δύο χώρες.

Ο Ερντογάν ο οποίος φυσικά συνεννοείται μόνο στα τούρκικα και χρησιμοποιεί μεταφραστή, πάγωσε αμέσως την συζήτηση, όταν αυτή έφτασε στο επίμαχο και κρίσιμο θέμα των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε ούτε μία συνεννόηση για αυτές τις εξελίξεις που πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ενισχύουν τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας, που  δεν κρύβει την ακραία και θρασύτατη στήριξη στους Αφγανούς τρομοκράτες.

Το μόνο που πρόλαβε να αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την εισβολή μεταναστών και προσφύγων από το Αφγανιστάν και κάλεσε την Τουρκία να ανακόψει αυτά τα ρεύματα. Εκεί η συζήτηση τελείωσε. Μία συζήτηση η οποία ποτέ δεν έπρεπε να γίνει, διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο από τις τουρκικές ενέργειες εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν πρέπει λοιπόν να φαίνεται ότι νομιμοποιεί αυτές τις απειλές και την συνεχή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας, με ανούσιες τηλεφωνικές συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής.

Αυτό φυσικά όφειλε να το γνωρίζει το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού και να μην τον ωθήσει σε ένα τέτοιο ατόπημα. Αντίθετα, όλες οι ενέργειες της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να επικεντρωθούν στην καταγγελία του σκοτεινού ρόλου της Τουρκίας η οποία ενίσχυσε και υπέθαλψε τους Ταλιμπάν με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν στον λεγόμενο τάφο των αυτοκρατοριών.

Αλίμονο σε όποιον δεν καταλαβαίνει ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί του Αφγανιστάν σε τρία επίπεδα. Πρώτον, για να εξασφαλίσει νέους βαρβάρους, ανεξέλεγκτους ισλαμιστές μισθοφόρους, που θα χρησιμοποιήσει στα μέτωπα τα οποία εισβάλει.

Δεύτερον, για να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη ροή της πρώτης ύλης για την ηρωίνη. Ηρωίνη που εξασφαλίζει στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες, δεκάδες δισεκατομμύρια βρώμικου χρήματος τα οποία χρησιμοποιεί για να προωθεί τις θέσεις και τις επιδιώξεις της διεθνώς.

Τρίτον για να εκβιάσει πάλι την Ευρώπη και την Ελλάδα με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, απαιτώντας αυτή τη φορά όχι μόνο οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά και εθνικές υποχωρήσεις της χώρας μας, οι οποίες φυσικά θα προταθούν από την Γερμανία.

Η ανάσχεση αυτών των τριών επιδιώξεων της Τουρκίας θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα, η οποία δεν επιτυγχάνεται με ανούσια και προσβλητικά τηλεφωνήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This