Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο

Υπεύθυνος για την κατάρρευση ή αποδιοπομπαίος τράγος;

Must Read

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποκλιμάκωσης της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφορικά με την πορεία της πανδημίας χθες το πρωί κατά τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διαψεύστηκε παταγωδώς μέσα σε λίγες ώρες. Η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θετικότητας. Ενώ σήμερα η κατάσταση φαίνεται να βγαίνει πλήρως εκτός ελέγχου με τις αναφορές να κάνουν λόγο για 20.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. 

Το πολιτικό κόστος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τεράστιο. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός διαψεύδεται παταγωδώς μέσα σε λίγες ώρες. Φυσικά, ο Κυριάκος δεν είναι υπουργός υγείας ώστε να εχει τα πρωτογενή στοιχεία και το πιθανότερο είναι η λάθος πληροφόρηση να που είχε δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα – Τσιόδρα η οποία επίσης διέψευδε τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, περί απουσίας μελετών που να δείχνουν αυξημένη θνητότητα στους νοσηλευόμενους εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

Η Ελλάδα καταγράφει τα χειρότερα ποσοστά θνησιμότητας στον δυτικό κόσμο

Αυτή η λάθος πληροφόρηση του πρωθυπουργού η οποία τον εξέθεσα στον πανελλήνιο, είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου υγείας. Δεν είναι δυνατόν το αρμόδιο υπουργείο να αφήνει τον πρωθυπουργό απροστάτευτο αποκρύπτοντας του πληροφορίες και να τον οδηγεί σε τέτοιο λεκτικό ατόπημα, ενώπιον των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Η υγειονομική τραγωδία ενοχλεί τον πρωθυπουργό

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προβληματισμένος. Όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν δεν ενοχλείται από τα λεκτικά ατοπήματα του, όσο σοβαρά κι αν είναι αυτά. Αυτό που τον απασχολεί είναι η υγειονομική τραγωδία με τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους και την έκρηξη κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε έκανε αυτό που έπρεπε. Οργάνωσε μία υποδειγματική εμβολιαστκή εκστρατεία και πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πλήρως εμβολιασμένη. Αυτό όμως που εξοργίζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, οι δείκτες της πανδημίας έχουν ξεφύγει, αποδεικνύοντας ότι κάτι πάει στραβά.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε σε συνομιλητές του ότι ο εκτροχιασμός μπορεί να έχει δύο αιτίες. Είτε να φταίει το εμβόλιο, είτε ο αρμόδιος υπουργός. «Και οι διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο λειτουργεί…», κατέληγε με νόημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This