Η «ωραία Ελένη» τελειώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σπασμωδικές σε βαθμό αυτοχειρίας οι αντιδράσεις του Μαξίμου

Must Read

Αυτό που δεν κατάφερε η πανδημία, η πρωτοφανής ακρίβεια που μαστίζει οριζόντια κάθε νοικοκυριό και η αποτυχία στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, το κατάφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ναι, αυτός που απαξιωτικά βαπτίστηκε από την κυβέρνηση ως «ωραία Ελένη», είναι ο άνθρωπος που βάζει τέλος στο πρωθυπουργικό όνειρο που έζησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία χρόνια.

Διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο κι αν τον υβρίζουν και προσπαθούν να τον απαξιώσουν με στοχευμένες επιθέσεις εντός και εκτός Βουλής, δεν πρόκειται να δεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, ακόμα και αν η Ν.Δ. με το ΚΙΝΑΛ καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μόλις οι επιτελείς του πρωθυπουργού αντελήφθησαν αυτή την σκληρή πραγματικότητα, κήρυξαν τον πόλεμο μέσα από πρωτοσέλιδα, δηλώσεις, ύβρεις.

Η αποστασιοποίηση Ανδρουλάκη από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis, έδωσε το στίγμα. Η κυβέρνηση νόμιζε πως παρέχοντας επικοινωνιακή και Δημοσκοπική στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη, θα αποσπάσει και την υποταγή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο. Δεν είχε καμιά δουλειά, κανένα συμφέρον και καμία δέσμευση να συνταχθεί με ένα τεράστιο σκάνδαλο. Αντίθετα, είναι απολύτως λογικό να κόψει κάθε γέφυρα με τους εμπλεκόμενους, που αποτελούν και την ουσιαστική εσωκομματική αντιπολίτευση που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον. Φαίνεται όμως ότι συνειδητοποιεί ότι δεν είναι σε θέση να τον απειλήσουν, αφού αποδοκιμάστηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως δεν έχει κανένα λόγο να γίνει και ουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προφανώς η παρουσία του στις Βρυξέλλες του δίνει άλλον αέρα και άλλο επίπεδο πληροφόρησης, ώστε να κάνει την σωστή επιλογή. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως για την Ευρώπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άκρως αποτυχημένος και απαξιωμένος πρωθυπουργός, που προσπαθεί να επιβιώσει προωθώντας ισχυρά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα την Pfizer, Θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει και την στήριξη εξωθεσμικών κέντρων που μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις.

Η αποστασιοποίηση του Γιώργου Κύρτσου και η αποφασιστικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κυβέρνηση με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, δίνουν ένα σαφές στίγμα, όσες διαψεύσεις κι αν έλθουν από την Κομισιόν. Αναμένεται να δούμε εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταφέρει να αντέξει τις ισχυρές πιέσεις που θα του ασκηθούν, γεύση των οποίων έλαβε σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This