Το αετίσιο μάτι του Κυριάκου καρφωμένο στους εμπλεκόμενους της πολιτογράφησης του Τούρκου εποίκου

Ο Άδωνις τα ρίχνει τώρα στον Βορίδη

Must Read

Το θέμα της σκανδαλώδους πολιτογράφησης του Τούρκου εποίκου και υμνητή του ψευδοκράτους, Γιασάμ Αγιαβέφε εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, επισύροντας την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα. Όπως όμως μου λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζα το παραμικρό για την συγκεκριμένη ενέργεια, αφού άπαντες ενημερώθηκαν από τα δημοσιεύματα.

Η ομοβροντία ερωτήσεων που έχει κατατεθεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή και οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να ενημερωθεί αναλυτικά για καθε απάντηση πριν αυτή παραδοθεί, προκειμένου να σχηματίσει μία σαφή εικόνα για το τι έχει γίνει.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και αυτό φαίνεται από τις δημόσιες παρεμβάσεις προσώπων που αρχικά θεωρήθηκε ότι εμπλέκονται στην συγκεκριμένη πολιτογράφηση, οι οποίοι τώρα παίρνουν αποστάσεις και δηλώνουν άγνοια. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μάλιστα παρέθεσε και αναλυτικά στοιχεία με ημερομηνίες τα οποία αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί για την εμπλοκή του είναι αναληθείς.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Μάκη Βορίδη ο οποίος φωτογράφισε τον Άδωνη Γεωργιάδη ως γνώστη της όλης υπόθεσης, ισχυρισμός που φάνηκε λογικός καθώς η παρέμβαση του υπουργού ανάπτυξης για το θέμα μέσω Twitter, έδειχνε ότι γνώριζε πάρα πολλά για την υπόθεση προσδίδοντας της μάλιστα χαρακτήρα «εθνικής σημασίας».

Το ΦΕΚ με το προεδρικό διάταγμα για τον Αγιαβέφε Γιασάμ

Πριν από λίγο όμως είχαμε μία εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα. Έρχεται μάλιστα σε συνέχεια της πρόσφατης δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν γνωρίζει καν το συγκεκριμένο Τούρκο! Ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του. Άρα, θα ήταν αδύνατον ένας υπουργός που δεν γνωρίζει κάποιον ούτε εξ όψεως, να του δώσει συστατική επιστολή για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο υπουργός ανάπτυξης λοιπόν απαντώντας πριν από λίγα λεπτά σε ερώτηση της εφημερίδας Documento, εμμένει στην τελευταία του διάψευση, δείχνοντας ως αποκλειστικό υπεύθυνο της πολιτογράφησης, τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Οι εμπλεκόμενοι πάντως την υπόθεση, κωλυσιεργούν στο να παρέχουν τα απαιτούμενα έγγραφα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ελπίζοντας η θερινή ραστώνη που θα μεσολαβήσει να αμβλύνει την προσοχή στην υπόθεση. Το αετίσιο μάτι του Κυριάκου όμως βρίσκεται πάνω τους, περιμένει τις απαντήσεις και δεν πρόκειται να ξεχάσει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This