Εξαιρετικά βαρύ το κλίμα για τον Γιώργο Μυλωνάκη στη Ν.Δ.

Βρίσκεται όμως στο απυρόβλητο από την αντιπολίτευση!

Must Read

Πρωτοφανές κι ανελέητο είναι το σφυροκόπημα που δέχεται ο γενικός γραμματέας της Βουλής και εσχάτως μεγαλοπαράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Όπως είχαμε γράψει εδώ και μήνες, έπειτα από την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, το πεδίο έμεινε ανοιχτό για τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος πλέον συμπεριφέρεται ως «άτυπος πρωθυπουργός». Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι ότι μαζί του αναβαθμίστηκε και ο Μυλωνάκης, χωρίς μάλιστα να το κρύβει στον στενό και ευρύτερο κύκλο του.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή ακόμα και τον σκληρότερων υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας καταιγισμός άρθρων τις τελευταίες ημέρες σε άκρως φιλοκυβερνητικά μέσα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, στοχοποιώντας ευθέως τον Γιώργο Μυλωνάκη ως αδύναμο κρίκο του κυβερνητικού μηχανισμού.

Τις πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας να είναι αυτός που έσπρωξε (σ.σ. άλλοι λένε ότι τοποθέτησε κιόλας) την «υποψηφιότητα» του μέχρι πρότινος υπαλλήλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιώργου Μυλωνάκη, ως νέου γενικού γραμματέα της Βουλής, επιβεβαιώνει και η «Άποψη». Η εφημερίδα μάλιστα θεωρεί άκρως επικίνδυνη την παραμονή του Μυλωνάκη σε κρίσιμα πόστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση Γεραπετρίτη–Μυλωνάκη έχει να κάνει με ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα που εξελίσσεται σε εσωκομματική κρυφή νάρκη. Κι  αυτή η νάρκη καλό θα ήταν να απασφαλιστεί όσο είναι ακόμη καιρός. Διότι μετά από μία έκρηξή της ουδείς γνωρίζει ποιους θα «πάρουν» τα θραύσματα»…

Η πλειοψηφία πάντως των ΜΜΕ που διάκεινται θετικά στην κυβέρνηση, δημοσιεύουν εξαιρετικά σκληρά ρεπορτάζ για τον Μυλωνάκη.

Στην ανάρτηση του Radar.gr (26/10) ο αντικαταστάτης του Γρηγόρη Δημητριάδη φωτογραφίζεται ως «Το “Βαθύ Λαρύγγι” του “πρωινού καφέ”» και ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Άποψης. Χωρίς αναφορά σε ονόματα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος κάνει λόγο για «μία περίπτωση» που «κατοικοεδρεύει εσχάτως στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας “τρυπώσει” επωφελούμενος την αναστάτωση και αναδιοργάνωση ρόλων και αρμοδιοτήτων και αναλάβει εργολαβικά τη διαβολή … υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στον πρωθυπουργό.»

Μια ημέρα αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, στο δημοσίευμα του Pointmedia.gr γίνεται επίκληση σχετικού ρεπορτάζ της καθημερινής πολιτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Political με κοινό παρονομαστή ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης «έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντά που του έχουν ανατεθεί στο Κοινοβούλιο και έχει αναγορεύσει εαυτόν σε κριτή των πάντων διαρρέοντας δεξιά και… πολύ αριστερά σχόλια και εκτιμήσεις του για βουλευτές υπουργούς και κομματικά στελέχη.».

Ως μία τέτοια περίπτωση… παθούσας και μη αρεστής στον Γ. Μυλωνάκη παρουσιάζεται (από την Political) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής Βόλου της Ν.Δ. βρέθηκε στο στόχαστρο άλλων δημοσιευμάτων που βάλλουν εναντίον της επειδή ο γιος της υφυπουργού έχει αναλάβει και διαχειρίζεται το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Courier στον Βόλο.

Στο Pointmedia.gr καταθέτουν και το δικό τους ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Μυλωνάκης φέρεται να «καρφώνει στελέχη της ΝΔ, ακόμα και καθ’ υπόδειξη στενής οικογενειακής φίλης, σύζυγο γαλάζιου βουλευτή».

 

Ο ιστότοπος ΟΝΕ Voice (1voice.gr) με ένα αιχμηρό σχόλιο στο ποιο ερωτάται το Μαξίμου και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αν γνωρίζουν «τι κάνει στο παρασκήνιο ο γενικός γραμματέας της Βουλής».

Το ειδησεογραφικό σάιτ paraskhnio.gr που σε θέμα του με τίτλο «Ο πολυπράγμων κ. Μυλωνάκης» λέει ότι ο γενικός γραμματέας της Βουλής «έχει ξεφύγει από τα χωροταξικά όρια της πλατείας Συντάγματος», ότι συμμετέχει στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου και πως έχει «αναγορεύσει εαυτόν σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα», μη διστάζοντας «να εκφράσει απόψεις για θέματα που αγνοεί παντελώς με αποτέλεσμα να σχολιάζεται δυσμενώς».

Όσο εντυπωσιακή και αν φαίνεται η ομοβροντία κατά Μυλωνάκη από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η αφωνία του ΣυΡιζΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για τα έργα και τις ημέρες του γενικού γραμματέα της Βουλής! Κορυφαίος κοινοβουλευτικός συντάκτης που διατηρεί στενές σχέσεις με την ηγετική ομάδα του ΣυΡιζΑ, μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης βρίσκεται στο απυρόβλητο με κεντρική εντολή. Το ανεξήγητο αυτό γεγονός, προφανώς θα διαλευκανθεί σύντομα, διότι στην πολιτική αργά ή γρήγορα τα πάντα «εξηγούνται»…

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This