Συναγερμός στο Μαξίμου από την δήλωση του Μάκη Βορίδη για τις υποκλοπές

Για πρώτη φορά υπουργός της κυβέρνησης κάνει λόγο για κακουργηματικές ευθύνες του πρωθυπουργού σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες!

Must Read

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη πριν από λίγα λεπτά ο Μάκης Βορίδης έκανε μια δήλωση που ήδη έχει προκαλέσει σεισμό στο Μαξίμου, κάνοντας τα φλιτζάνια του πρωινού καφέ να τρίζουν μαζί με το τραπεζάκι στο οποίο φιγουράρει το είδωλο ενός βοδιού.

Τι είπε ο έμπειρος νομικός Μάκης Βορίδης και έκανε ακόμα και τα βατραχάκια στο γραφείο του πρωθυπουργού να γουρλώσουν παραπάνω τα ήδη γουρλωμένα μάτια τους;

Βασικά, είπε το αυτονόητο, που όμως αποτελεί απαγορευμένη έκφραση για το σύνολο της κυβέρνησης και φυσικά των στελεχών της Ν.Δ: Εάν ισχύουν οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις, τότε ο πρωθυπουργός έχει διαπράξει κακουργήματα!

Η λέξη «κακούργημα» όμως απαγορεύεται αυστηρά να εκφωνείται δίπλα στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απαγορεύεται. Διά ροπάλου. Ακόμα και εάν τεκμηριώνεται πλήρως, έστω και ως ενδεχόμενο, όπως ακριβώς το ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Αύγουστο, όταν και αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όλο το σύστημα Μαξίμου προσπάθησε με νύχια και με δόντια να απαλλάξει τον πρωθυπουργό από κάθε ευθύνη, προσπαθώντας να μετακυλήσει την ποινική διάσταση του θέματος στον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν προκύπτει από τα ΦΕΚ, Αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε λίγες μόλις ημέρες μετά από την εκλογή του, να θέσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την αρμοδιότητα του. Μία ενέργεια που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα ότι γίνεται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως αυτό της Βορείου Κορέας!

Μπορεί λοιπόν η δήλωση του Μάκη Βορίδη να προκάλεσε φρίκη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι όμως νομικά τεκμηριωμένη και απόλυτα αληθής: Είτε ο πρωθυπουργός έχει διαπράξει βαρύτατα κακουργήματα, είτε ο Κώστας Βαξεβάνης είναι συκοφάντης…

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, δεν έχει κατατεθεί καμιά μήνυση εις βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δείτε την επίμαχη δήλωση του Μάκη Βορίδη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This