Αποκλείεται ο Κυριάκος να πήρε λεφτά από τη Βενεζουέλα

Ο απατεώνας Γκουαϊδό εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα του πρωθυπουργού μας

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ρώτησε τον Τσίπρα εάν ο ΣυΡιζΑ έχει πάρει λεφτά από τη Βενεζουέλα.

Πολλοί έσπευσαν να παρεξηγήσουν την συγκεκριμένη ερώτηση.
Όχι, ο Κυριάκος δεν υπονοούσε κάτι. Πραγματικά ήθελε να μάθει εάν ο ΣυΡιζΑ έχει πάρει λεφτά από την Βενεζουέλα, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από τις αποκαλύψεις για την μεγάλη απάτη του Χουάν Γκουαϊδό της Βενεζουέλας, αρχίζει και νιώθει άβολα.

Ο Χουάν Γκουαϊδό πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο πλιάτσικο χώρας θα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να πάρει κομμάτι από τα ξένα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας που είχαν ως στόχο την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Washington Post.

Ο Γκουαϊδό χρειαζόταν χρήματα για να εφαρμόσει το σχέδιό της να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Νικόλα Μαδούρο από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι Βενεζουελάνοι επιχειρηματίες Χόρχε Ρέγιες και Πέδρο Αντάρ με έδρα το Μαϊάμι εξύφαναν ένα σχέδιο για να πάρουν αυτά τα χρήματα αναζητώντας περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στη Λατινική Αμερική.

Τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν μετοχές εταιρειών, αυτοκίνητα, σπίτια και άλλα ακίνητα που ανήκουν στην Oil Company of Venezuela (PDVSA).

Στο σκάνδαλο διαφθοράς εμπλέκεται επίσης ένας Αργεντινός δικηγόρος που προσδιορίζεται ως Sebastian Vidal, ο Javier Troconis που διορίστηκε επίτροπος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας και ο Jose Hernandez, γενικός εισαγγελέας προσκείμενος στον Γκουαϊδό.

 

Τς συμβόλαια που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του Guaido κατά τη διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης των περιουσιακών στοιχείων δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν εάν ο Γκουαϊδό δεν είχε την ανεξήγητη υποστήριξη κάποιων δυτικών πολιτικών, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Troconis υπέγραψε με μια δικηγορική εταιρεία της Νότιας Φλόριντα για την ανάκτηση ενός λογαριασμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που περιείχε σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκει στο Υπουργείο Τροφίμων της Βενεζουέλας», αποκάλυψε η Washington Post.

Ένα άλλο συμβόλαιο αποκάλυψε ότι ο Guaido παραχώρησε το ήμισυ του χρέους των 269 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που η Παραγουάη συμφωνεί να χρωστάει στην PDVSA. Αν και και οι δύο συμφωνίες έγιναν με τη συγκατάθεση του Γκουαϊδό, ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό το σκάνδαλο.

Αυτές οι πράξεις αποδεικνύουν την παράτυπη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, μια κατάσταση που επιτρέπεται ακριβώς λόγω της συνέργειας προβεβλημένων δυτικών πολιτικών.

Γνωρίζοντας λοιπόν καλά το ποιόν και την εντιμότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκλείω κάθετα να πήρε μίζες από τα χρήματα της Βενεζουέλας, προκειμένου να βοηθήσει τον απατεώνα Γκουαϊδό να κλέψει την ίδια του τη χώρα. Προφανώς ο Κυριάκος θα έμαθε ότι κάποιοι άλλοι δυτικοί πολιτικοί που υποστήριζαν τον απατεώνα, πήραν το κατιτίς τους.

Η ερώτηση λοιπόν στον Αλέξη Τσίπρα για το «εάν πήρε λεφτά από τη Βενεζουέλα», ήταν μάλλον μία κατάθεση ψυχής. Ήθελε απλώς να μοιραστεί τον πόνο του, καθώς ο ίδιος βοήθησε έναν μεγάλο απατεώνα, λόγω της καλής του καρδιάς και όχι επειδή πήρε μίζα.

Εάν μάλιστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εμφανιστούν τίποτα κουκουλοφόροι μάρτυρες που να υποστηρίζουν το αντίθετο, σίγουρα θα είναι πράκτορες του ΣυΡιζΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This