Βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Γωγώς Μαστροκώστα σε ηλικία 56 ετών! Η πρώην παρουσιάστρια και γυμνάστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι την τελευταία στιγμή, στο πλευρό της βρίσκονταν ο σύζυγός της, Τραϊανός Δέλλας, και η 17χρονη κόρη τους, Βικτώρια.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποχαιρέτησε τη σύντροφο της ζωής του με μια άκρως συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από την οποία ξεχώρισε το μήνυμα της Ελένης Μενεγάκη, η οποία δήλωσε συντετριμμένη από την απώλεια.
«Συλλυπητήρια, στεναχωρήθηκα πολύ, πίστευα πως θα τα καταφέρει. Ακόμα δεν το πιστεύω…» έγραψε η Ελένη Μενεγάκη.

Φανερά φορτισμένος ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο αποψινό «The 2Night Show», μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Γωγώ Μαστροκώστα σε ηλικία 56 ετών.
Όπως αποκάλυψε, στην αυριανή εκπομπή θα προβληθεί ξανά μέρος της παλαιότερης τηλεοπτικής τους συνάντησης: «Θέλω να σας πω ότι είμαι λίγο μουδιασμένος γιατί το νέο αυτό που ήρθε από το πρωί και έχει να κάνει με τη Γωγώ Μαστροκώστα, έχει σφίξει το στομάχι μας. Μπορεί να μην ήμασταν κολλητοί, αλλά, έχει έρθει εδώ, είναι μια συνέντευξη που παίζει έτσι πάρα πολύ σε όλα τα κανάλια από το πρωί. Και επειδή μας στείλατε και πάρα πολλά μηνύματα, αποφασίσαμε στην αυριανή εκπομπή να παίξουμε ένα μεγαλύτερο απόσπασμα. Η Γωγώ για μένα, αλλά και για πάρα πολύ κόσμο σηματοδοτούσε μια εποχή χαράς, κεφιού και μιας ελπίδας.
Ήταν ένα κορίτσι που πραγματικά έδινε ένα πάρα πολύ ωραίο σύνθημα μιας όμορφης εποχής. Και… οκ, όλο αυτό που συνέβη είναι πάρα πολύ δυσάρεστο. Να πω καλό ταξίδι Γωγώ, μέσα απ’ την καρδιά μου και απ’ όλους εδώ πέρα τους συνεργάτες. Και επίσης, συλλυπητήρια στο σύζυγο, στην κόρη, στους αγαπημένους. Θα σε θυμόμαστε. Και όταν αυτή η εκπομπή λέει κάτι, να ξέρετε – αλλά πιστεύω και πάρα πολύς κόσμος που σε γνώρισε – θα σε θυμόμαστε γι’ αυτή σου την καλή σου την καρδιά και αυτό το υπέροχο χαμόγελο που έχεις. Ξαναλέω ότι αύριο θα παίξουμε ένα απόσπασμα μεγαλύτερο από αυτό που είδατε στο διαδίκτυο. Αφού μας το ζητήσατε με τόσα πολλά μηνύματα, θα το κάνουμε στην αυριανή εκπομπή» ανέφερε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.
Η εξομολόγηση της Φαίης Σκορδά
Ιδιαίτερα φορτισμένη εμφανίστηκε η Φαίη Σκορδά μετά την είδηση της απώλειας της Γωγώ Μαστροκώστα, μιας γυναίκας που άφησε το δικό της αποτύπωμα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno», η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι επέστρεψε στις τελευταίες συνομιλίες που είχε με εκείνη, διαβάζοντας ξανά τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.
«Ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο, ως παρουσιάστρια, γυμνάστρια, αλλά δεν ήταν αυτό… Είχε ένα φως. Εγώ χθες μπήκα, δεν ξέρω γιατί το έκανα, στις συνομιλίες μας», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.
Και συνέχισε: «Δεν ήμασταν κολλητές, δεν ήμασταν φίλες κολλητές. Είχαμε μία κοινωνική σχέση, που την εκτιμούσα πάρα πολύ και με εκτιμούσε πάρα πολύ. Και κάποιες στιγμές, σαν μαμάδες, επειδή έμενα και νότια, είχαμε έτσι κάποια επικοινωνία. Όταν το βλέπεις λίγο πιο αποστασιοποιημένα… ήταν πολύ αξιοπρεπής γυναίκα».
«Τελευταία φορά της είχα ζητήσει να δώσει μία συνέντευξη. Δεν μου είπε κάτι για αυτό που περνούσε. Όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είπε κάτι από διακριτικότητα. Μου είπε ότι έχει κάποια θεματάκια και μου είπε ότι κάποια στιγμή θα το κάνουμε», κατέληξε η Φαίη Σκορδά.
Όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας
Το δικό του σχόλιο για την απώλεια της Γωγώ Μαστροκώστα και το συγκλονιστικό μήνυμα του Τραϊανός Δέλλας έκανε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου στην εκπομπή «Το Πρωινό».
«Το μήνυμα, παιδιά, που εχθές έβγαλε ο άντρας της, ο Τραϊανός Δέλλας, νομίζω ότι έχει συγκλονίσει όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα, όλες τις γυναίκες. Δεν νομίζω, δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην έχει κλάψει, να μην έχει ανατριχιάσει, να μην έχει συγκινηθεί στον αποχαιρετισμό του Τραϊανού Δέλλα στον άγγελό του, τη Γωγώ Μαστροκώστα.
Σας είπα και εγώ χθες ότι ήταν ένα ζευγάρι πάρα, πάρα πολύ θρήσκο. Ήταν πολύ κοντά στη θρησκεία. Σας έχω πει ότι τις τελευταίες μέρες ο Τραϊανός Δέλλας είχε πια αποκτήσει μια ασκητική μορφή, έχοντας μια μεγάλη άσπρη γενειάδα, έμενε αξύριστος, είχε παραμελήσει τον εαυτό του, είχε αδυνατίσει ο άνθρωπος και το μόνο του μέλημα ήταν να ζήσει όσο περισσότερο η Γωγώ Μαστροκώστα, να γίνει ένα θαύμα.
Μάλιστα, το ξαναείπα, ότι γύριζε πάρα πολλά μοναστήρια, ήταν πολύ πιστή η οικογένεια και η Γωγώ ήταν πολύ πιστή. Εχθές σας είπα μάλιστα ότι, με το που είχε πάθει τον πρώτο καρκίνο στο στήθος, μετά είχε τάμα, και όταν έγινε καλά η γυναίκα, και κάθε χρόνο ερχόταν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο –μάλιστα τις περισσότερες χρονιές καθόμασταν, τρώγαμε μαζί, κάναμε μπάνιο μαζί– γιατί το ‘χε τάμα, είχε τάξει την υγεία της στην Παναγία της Τήνου. Άλλες φορές ερχόταν με τον Τραϊανό, άλλες φορές ερχόταν μόνη της ή με μια φίλη της κολλητή. Και με την κόρη της.
Το θέμα λοιπόν είναι ότι συγκινήθηκαν όλες οι γυναίκες, όταν εχθές ο Τραϊανός, δείχνοντας και την πίστη του, γιατί πήγαινε σε μοναστήρια, έλεγε σε διάφορους ιερείς και καλόγερους να ευλογήσουν κάποια κομποσκοίνια για να τα πάει στο νοσοκομείο και να τα φορέσει στη Γωγώ» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.
«Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν πραγματικά ο φύλακας άγγελός της. Και ήταν ένας άνθρωπος, ρε παιδιά, που ήξερε ότι έχει έρθει δεύτερη φορά ο καρκίνος, το αντιμετώπισε με τέτοια στωικότητα… Μου το έλεγε και γέλαγε. Μου έλεγε «τι κάνεις ρε Γιώργο;». Της έλεγα εγώ, «τι κάνεις ρε Γωγώ μου;» και τα λοιπά. Μου έλεγε «ρε Γιώργο, δεν βλέπεις τι κάνω; Εδώ, το παλεύω. Μου ξαναήρθε». Γέλαγε… δεν ήταν, δηλαδή… Έχω δει ανθρώπους να είναι με προβλήματα υγείας και είναι φυσιολογικό, το κατανοώ, να κλαίνε, να σπάνε, να λένε «γιατί σε μένα;». Αυτή γέλαγε. Έλεγε, «δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ; Ε, μου ξαναήρθε, το παλεύω. Να ‘ναι καλά ο Τραϊανός».
Είναι φοβερό, τρομερά πράγματα. Και επί τούτου να σας πω και κάτι. Ακόμα και καταβεβλημένη, ήταν μια όμορφη γυναίκα. Δηλαδή είχε μια αύρα, μια ομορφιά. Δεν έχανε ποτέ το χαμόγελό της. Οι άνθρωποι που χαμογελάνε είναι όμορφοι όλοι… βρείτε μου τον πιο κούκλο στον κόσμο! Αν είναι μουρτζούφλης, είναι άσχημος. Ο άσχημος άνθρωπος που χαμογελάει, είναι όμορφος. Αυτή χαμογελούσε, ήταν και ούτως ή άλλως μια ωραία γυναίκα, και ακόμα κι όταν την είχε καταβάλει ο καρκίνος δεύτερη φορά, που ήταν αποστεωμένη, αδύνατη και τα λοιπά, ήταν μια ωραία γυναίκα. Έβλεπες μια αύρα πραγματικά θεσπέσια, ρε παιδί μου» κατέληξε.
Στο θλιβερό γεγονός αναφέρθηκε και η Κατερίνα Καινούργιου αποκαλύπτοντας πως «η Γωγώ Μαστροκώστα δεν έφυγε από τον καρκίνο. Τον καρκίνο τον ξεπέρασε. Οι λόγοι ήταν άλλοι και αν θέλει η οικογένεια της κάποια στιγμή θα μιλήσει».
Το ξέσπασμα του Χάρη Σιανίδη
Στην εκπομπή «Buongiorno» μίλησε τηλεφωνικά ο Χάρης Σιανίδης, περιγράφοντας τη δυνατή φιλία που τον συνέδεε μαζί της, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης λύγισε συναισθηματικά.
«Χίλια συγγνώμη, είμαι πολύ χάλια. Ήταν ένα πολύ δικό μου άτομο. Της χρωστάω πάρα πολλά γιατί με βοήθησε, ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμένα. Με έπιασε από το χέρι 19 ετών και ήμασταν πάντα οι δυο μας», είπε ο Χάρης Σιανίδης.
«Τον τελευταίο χρόνο είχα και εγώ κάποια δικά μου θέματα και δεν ήμουν αντάξιος των προσδοκιών της. Υπήρχε πολύ μεγάλη αγάπη. Ήταν για εμένα ένα είδωλο. Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα», συμπλήρωσε ο Χάρης Σιανίδης.
Η δημόσια ανάρτηση του Βασίλειου Κωστέτσου
Κάποιοι άνθρωποι είναι λίγο μακριά…κάποια στιγμή αλλά ταυτόχρονα και πολύ κοντά μας!
Η Γωγώ είναι μια από τους ανθρώπους αυτούς!….από αυτούς που ζήσαμε πολλά!….μα πολλά ζήσαμε τα χρυσά…τα καλύτερα χρόνια μας και τις χρυσές γεμάτη λάμψη εποχές της Ελλάδας!
Τα ζήσαμε όλοι μαζί…όλοι μια παρέα! Σε κάθε μας έξοδο εκπομπές πάρτυ σε κάθε μας βήμα…όλοι εμείς που φώναζε ένας τον άλλο με το μικρό του όνομα! Ήμασταν σαν μια μεγάλη οικογένεια!
Φόρεσε Πολλές δημιουργίες μου μα πολλές….
Δεν θα ξεχάσω όμως αυτό το εξώφυλλο στην ωραιότερη στιγμή της ζωής της με τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής της τον άνδρα της και την κορούλα της εγκυμονούσα που φόρεσε μια από τις ωραιότερες δημιουργίες μου που σχεδίασα ποτέ!
Δεν θα την ξεχάσω όταν χέρι χέρι κρατώντας ο ένας τον άλλο(Τραϊανός)κατέβαιναν την Κάναρη στο Κολωνάκι να έρθουν για πρόβα του pre wedding φορέματος αέρινη αγέρωχη με την ανεπανάληπτη κορμοστασιά της!
Έχω τόσα μα τόσα να πω…..μα…..😔τι να πρωτοπώ..
Τελευταία φορά που την είδα ήταν λίγο πιο κάτω από το μαγαζί μου όταν σταμάτησαν για καφέ με τον Τραϊανό στο Carpo και μου λέει στο αμάξι είναι η Γωγώ πήγαινε….να την δεις….
Είμαι πολύ συγκινημένος και δεν θέλω να το πιστέψω…
Θέλω να πω ένα Μπράβο σε αυτό τον ήρωα τον Τραϊανό που ήταν δίπλα της σε κάθε στιγμή κάθε λεπτό!!!!!Και στο κοριτσάκι της που λάτρευε την πριγκηπέσσα της κουράγιο…….
Και σε όλη την οικογένεια τα θερμά μου συλλυπητήρια
Γωγώ……..🌀💔🌀🕊️»
Δείτε επίσης:







