Νέλλη Γκίνη: Πήξαμε στις τούρκικες παραγωγές και η «κιτρινίλα» ξεχείλισε από τις οθόνες μας

Must Read

Η Νέλλη Γκίνη αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες. Εχοντας κάνει καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο τραγούδι, παραμένει πάντα γλυκιά, προσιτή και χαμηλών τόνων, παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους ηθοποιούς.

Μιλώντας στην «Espresso» και στον Βαγγέλη Κάραλη από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την όμορφη Κέρκυρα, μας ξετυλίγει το κουβάρι της πολυδιάστατης ζωής της. Σταθμός σε αυτήν, ο μεγάλος της έρωτας με τον γιο του Γιώργου Ζαμπέτα, Μιχάλη, μια σχέση πολύ έντονη, με πάθος, ζήλια αλλά και πολλή αγάπη, όπως μας εξομολογείται.

Σας επηρέασε ψυχολογικά η καραντίνα λόγω κορωνοϊού; Πώς τη βιώσατε;

Εμεινα στο σπίτι, όπως οι περισσότεροι Ελληνες. Αυτό έπρεπε να κάνουμε και είμαι χαρούμενη που με τη στάση μας γίναμε το καλό παράδειγμα. Μπορώ να πω ότι οι πρώτες μέρες μού ήταν και ευχάριστες γιατί είχα έναν όμορφο, δημιουργικό αλλά παράλληλα κουραστικό χειμώνα στα επαγγελματικά μου. Τις επόμενες μέρες ασχολήθηκα με το σπίτι, είδα πολλές online παραστάσεις. Επίσης, έκανα κάτι που μ’ αρέσει πολύ, ασχολήθηκα με το ράψιμο. Είναι κάτι που έχω μάθει από τη μητέρα μου και με ξεκουράζει.

Μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Είστε αισιόδοξη για την επόμενη μέρα στον κλάδο σας;

Η επόμενη μέρα ήταν για όλους δυσάρεστη, ανασφάλεια και χιλιάδες ερωτήματα για το αύριο, ειδικά στο δικό μας επάγγελμα. Το κράτος μέχρι αυτή τη στιγμή μάς έχει αγνοήσει, δίνοντάς μας ψίχουλα, κι αυτά όχι σε όλους, και προστατεύοντας τους προνομιούχους, όπως γίνεται πάντα άλλωστε.

Σας βρίσκουμε στην όμορφη Κέρκυρα. Τι δεσμούς έχετε με το νησί;

Η καταγωγή μου είναι από την Κέρκυρα, και οι δύο γονείς μου ήταν από εδώ. Εχω ζήσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου στην Κέρκυρα, αναμνήσεις που κρατώ στην καρδιά μου. Αργότερα οι σπουδές και οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεπαν να πηγαίνω, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φροντίζω να έρχομαι έστω και για λίγες μέρες. Με ξεκουράζει, γεμίζω μπαταρίες και επιστέφω.

Με τη Μαρινέλλα

Μεγαλώσατε στον Πειραιά και ξεκινήσατε να εργάζεστε ως ηθοποιός ήδη από τα 12 σας χρόνια. Ηταν μονόδρομος για εσάς το θέατρο;

Τώρα πια συνειδητά μπορώ να σας πω ότι ναι, ήταν μονόδρομος, είναι ένα επάγγελμα που αγάπησα και αγαπώ, δούλεψα σκληρά για να αγγίξω το όνειρό μου, ο κόσμος με αντάμειψε και τον ευχαριστώ.

Πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια;

Κατάγομαι από μια πολυμελή οικογένεια βιοπαλαιστών, η τύχη θέλησε από μικρή να κερδίσω χρήματα δουλεύοντας σε τρεις δουλειές παράλληλα: τηλεόραση, θέατρο και πίστα. Ενιωθα υπέροχα όταν έδινα στη μητέρα μου να διαχειρίζεται τα χρήματά μου και, πιστέψτε με, το έκανε πολύ σωστά.

Με τον γιο της

Θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση, τραγούδι, χορός. Τι σας εξέφραζε περισσότερο;

Ξεκίνησα από το παιδικό θέατρο, συνέχισα πηγαίνοντας στη δραματική σχολή παράλληλα με το εξατάξιο λύκειο και όποτε μου δινόταν η ευκαιρία δούλευα ως κομπάρσα σε διάφορες παραστάσεις, συμβάλλοντας έτσι στα έξοδά μου. Το θέατρο ήταν πάντα η προτεραιότητά μου, αλλά η τηλεόραση και το τραγούδι ήταν κομμάτι της ζωής μου. Αλλωστε, η δουλειά μας τα περικλείει όλα αυτά· υποκριτική, τραγούδι, χορός είναι απαραίτητα όπλα της τέχνης μας.

Το τραγούδι πώς ήρθε στη ζωή σας; Επαιξε ρόλο η σχέση σας και ο γάμος σας με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Κώστα Μαυρομιχάλη;

Το τραγούδι ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή μου, σχεδόν από τα παιδικά μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν μουσικός. Ερχόμενος στην Αθήνα και όντας τρελά ερωτευμένος με τη μητέρα μου, δεν ακολούθησε το επάγγελμά του λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όμως δεν έλειψε ποτέ από το σπίτι μας. Μου έμαθε να τραγουδώ, να παίζω κιθάρα, κάτι που δεν συνέχισα δυστυχώς αργότερα… Ασχολήθηκα με το τραγούδι επαγγελματικά όταν γνώρισα και ερωτεύτηκα τον Κώστα, που αργότερα έγινε και σύζυγός μου.

Υπήρξαν υπερεκτιμημένες πρωταγωνίστριες; Θυμάμαι μια δήλωσή σας: «Κάποιες ατάλαντες έβγαζαν λεφτά, ενώ άλλες σπουδαίες δεν είχαν να φάνε».

Αυτό που είχα πει ήταν για κάτι κοριτσάκια που έκαναν τις τραγουδίστριες και έπαιρναν μεγάλα μεροκάματα σε σχέση με κοπέλες του θεάτρου με σπουδές και ταλέντο που έπαιρναν τόσο λίγα χρήματα. Κάτι που, άλλωστε, εξακολουθεί να υφίσταται και σήμερα. Τα χρήματα του θεάτρου δεν συγκρίνονται με αυτά της πίστας.

Εχετε συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο με τον Μάρκο Σεφερλή. Ενας ηθοποιός με φανατικούς θαυμαστές αλλά και πολλούς επικριτές. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάρκο;

Η καλύτερη. Είναι ένας ηθοποιός που δουλεύει σκληρά και υπεύθυνα, μοναδικός στο είδος που υπηρετεί, είναι απαιτητικός στη δουλειά του, έντιμος στις σχέσεις του με τους συνεργάτες του. Νομίζω έχει ένα λαμπρό μέλλον να παίξει και να δοκιμαστεί και σε άλλα είδη θεάτρου.

Με τον Μάρκο Σεφερλή

Ενώ έχετε πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες τηλεοπτικές σειρές, τα τελευταία χρόνια δεν σας βλέπουμε τηλεοπτικά. Ποια είναι η άποψή σας για την τηλεόραση σήμερα;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είναι η καλύτερη. Τα τελευταία χρόνια είδαμε φτηνές τηλεοπτικές δουλειές, πήξαμε στις τούρκικες παραγωγές και η «κιτρινίλα» ξεχείλισε από τις οθόνες μας. Ομως τώρα τελευταία γίνεται σοβαρή προσπάθεια, κάποιες δουλειές αξίζουν την τηλεθέαση. Οσο για μένα, φρόντιζα να συμμετέχω σε δουλειές που άξιζαν την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου.

Για να αλλάξουμε κλίμα, έχει συζητηθεί αρκετά η σχέση σας με τον γιο του Γιώργου Ζαμπέτα, Μιχάλη. Ηταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής σας;

Η σχέση μου με τον Μιχάλη ήταν δυνατή και ξεχωριστή, αγαπηθήκαμε πολύ, ζήσαμε τέσσερα υπέροχα χρόνια, ήταν μια σχέση πάθους και αγάπης, και ήταν φυσικό να εμπεριέχει δυνατά συναισθήματα, έρωτα, ζήλια, τρέλα αλλά πάνω όλα… αγάπη! Κρατάω τις καλύτερες αναμνήσεις, ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Πλέον ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας; Θέλετε κάποιον σύντροφο ή προτιμάτε μια πιο μοναχική ζωή;

Ο έρωτας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, όμως εδώ και πολλά χρόνια δεν παίζει πια! Δεν νιώθω μοναξιά, αντίθετα την επιδιώκω πολλές φορές. Με καλύπτει απόλυτα η δουλειά μου, έχω λίγους μα καλούς φίλους και βέβαια το παιδί μου, που ήρθε να ομορφύνει και να συμπληρώσει όποιο κενό υπήρχε στη ζωή μου.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σας ο γιος σας Μάριος; Ακολουθεί τα βήματά σας ως τραγουδιστής της rap σκηνής.

Ο Μάριος επέλεξε κι αυτός από πολύ μικρός να ακολουθήσει τα χνάρια του παππού του και του πατέρα του, μ’ ένα διαφορετικό είδος μουσικής που σημαδεύει τη γενιά του. Προσπαθεί με τα δικά του όπλα να κάνει τη μουσική που τον γεμίζει και τον απογειώνει ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Ως μητέρα, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα του όταν αυτός μου το ζητήσει.

Μαζί με τον πατέρα της και τις δίδυμες αδελφές της

Επαγγελματικά ετοιμάζετε κάτι;

Οπως σας είπα και στην αρχή της συνέντευξής μας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον χώρο μας, δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα, αν θα ανοίξουν τον χειμώνα οι θεατρικές αίθουσες και αν ναι, με ποια πληρότητα. Οι επιχειρηματίες είναι προβληματισμένοι, οι ηθοποιοί πιο φτωχοί από ποτέ, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης… Δυστυχώς, είμαστε πια και πολλοί, εδώ και κάποια χρόνια όποιος θέλει ανεβαίνει στο σανίδι και δηλώνει ηθοποιός. Το καλοκαίρι θα είμαι σε μια καλοκαιρινή περιοδεία μ’ ένα έργο του Κώστα Πρετεντέρη, το «Καρέ του έρωτα», σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη με αγαπημένους και ταλαντούχους συναδέλφους. Επειτα από πολλά χρόνια θα παίξω στο έργο του ανθρώπου που μου έδωσε το χέρι να εμφανιστώ στην τηλεόραση («Η γειτονιά μας») και με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μελλοντικά; Θα θέλατε κάποια στιγμή να αποσυρθείτε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ή θα συνεχίσετε όσο το λέει η καρδιά σας;

Θα συνεχίσω να εργάζομαι όσο θα υπάρχουν για μένα προτάσεις που θα έχουν ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή θα φύγω για να ζήσω πράγματα που η δουλειά δεν μου επέτρεψε. Λατρεύω τα ταξίδια, τη θάλασσα, τη φύση και την ηρεμία της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This