Φίλιππος Πλιάτσικας: «Πέρασα μία πολύ δύσκολη φάση και ο Μπάμπης Στόκας ήταν εκεί» (video)

Must Read

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Είναι ο κύριος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Πυξ Λαξ, του οποίου αποτελεί και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και τον Μπάμπη Στόκα. Παράλληλα με το συγκρότημα ακολουθεί και προσωπική πορεία.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τα 30 χρόνια του συγκροτήματος, θα γινόταν περιοδεία το καλοκαίρι του 2018. Η περιοδία με τίτλο Πυξ Λαξ: «30 Χρόνια» ξεκίνησε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις 25 Μαίου του ίδιου έτους, οι Πυξ Λαξ επέστρεψαν και δισκογραφικά με το άλμπουμ Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα, που περιλαμβάνει 14 κομμάτια.

Καλεσμένος βρέθηκε ο καταξιωμένος τραγουδιστής στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος», και μίλησε για τη διάλυση του συγκροτήματος αλλά και την επανένωσή του μετά από τόσα χρόνια:

«Από το 2018 είμαστε ενεργοί και θα παραμείνουμε ενεργοί. Εμείς μια φορά είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε και έτσι έγινε. Το 2011 η επανένωση έγινε με αφορμή μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και με μια ιδέα που είχε ο άνθρωπος που λειτούργησε ως πατέρας για εμάς, ο Μάνος Ξυδούς. Πριν φύγει είχε την ιδέα να γίνει η επανένωση. Την κάναμε με αφορμή την μνήμη του»

Στην ερώτηση τι μπορεί να οδηγήσει τον κεντρικό τραγουδιστή να αποχωρήσει από το συγκρότημα και να κάνει solo καριέρα, ο ίδιος απάντησε με αντικειμενικότητα:

«Δεν είναι ίδιοι οι λόγοι για όλους. Για άλλους είναι οικονομικοί, άλλοι τσακώνονται άσχημα και δεν ξαναμιλιούνται. Άλλοι, όπως εμείς, θέλουν να κάνουν προσωπικά πράγματα και πιστεύουν πως ο κύκλος, τη δεδομένη στιγμή, έχει κλείσει. Θέλουν να προστατεύσουν το συγκρότημα.»

Συνέχισε λέγοντας: «Εμείς είδαμε ξαφνικά να συμβαίνουν πράγματα που δεν περιμέναμε ποτέ. Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις συναυλίες. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να το προφυλάξουμε αυτό το πράγμα. Αισθανθήκαμε πως τελειώνει ο κύκλος εκείνη τη στιγμή. Αυτό έγινε το 2004 και τότε σταματήσαμε.»

«Βλέπαμε ότι υπήρχε κορεσμός. Εγώ ήθελα να κάνω έναν ήχο σαν το “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα. Ο Μπάμπης ήθελε να κάνει έναν ήχο σαν του Μάρκου Βαμβακάρη και ο Μάνος έναν ήχο σαν του Τομ Γουέιτς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο αναφορά την περίοδο της καραντίνας, Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ήταν πολύ δημιουργικός, καθώς δημιούργησε τα «Καραντίνα songs», γιατί όπως λέει και ο ίδιος δεν μπορούσε να κάθεται κλεισμένος μέσα στο σπίτι χωρίς να νιώθει ότι είναι ενεργός.

O ίδιος είναι πολύ καλά στη ζωή του κι αυτό οφείλεται στην προσωπική, εσωτερική ενδοσκόπηση που κάνει καθημερινά.

Σχετικά με αυτό αναφέρει:

«Δεν περίμενα την καραντίνα να κάνω ενδοσκόπηση. Αν περίμενα τέτοιες καταστάσεις για να κάνω ενδοσκόπηση νομίζω θα ήμουν πολύ δυστυχής»

«Ο λόγος που περνάω πολύ καλά τη ζωή μου είναι επειδή προσπαθώ να κάνω ενδοσκόπηση κάθε μέρα. Δεν πιστεύω στις συνωμοσιολογικές θεωρίες. Ήμασταν έτοιμοι να ζήσουμε μία κατάσταση την οποία φτιάξαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια»

 

Για τη γνωριμία του με τον Μπάμπη Στόκα, μίλησε στον Τάκη Γιαννούτσοο και τον Θοδωρή Βαμβακάρη. Αυτή η φιλική σχέση των δύο, είναι «σχέση ζωής», όπως την αποκαλεί και ο ίδιος.

Ο Μπάμπης Στόκας βρισκόταν πάντα δίπλα του στις δύσκολες στιγμές.

«Είναι μία σχέση ζωής με τον Μπάμπη από πιτσιρίκια μαζί, πολύ διαφορετικοί σε πολλά πράγματα. Περίοδοι της ζωής που τραβούσε ο ένας μπροστά και τράβαγε και τον άλλον. Σε μένα αυτό συνέβη το 92΄-93΄ ο Μπάμπης ήταν μπροστά και τράβαγε αν δεν ήταν ο Μπάμπης δεν θα υπήρχαν οι «Πυξ Λαξ». Πέρασα μία πολύ δύσκολη φάση και ο Μπάμπης ήταν εκεί»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, έχει μία κόρη την Κωνσταντίνα. Η κόρη του ήταν ο καταλύτης για να γυρίσει στην υγεία, όπως λέει και ο ίδιος:

«Είναι η αφορμή που από μία μακρά δύσκολη περίοδο που γύρισα στην υγεία, που είδα ξανά το φως με διαφορετικό τρόπο και άρχισα να καταλαβαίνω ότι μία υγιής καθημερινότητα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου χαρίσει ή ζωή αυτή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This