Μάγδα Τσέγκου: Ο ιός της TV, τα «μαχαιρώματα» και ο fake γάμος

Must Read

Η Μάγδα Τσέγκου είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και δημοσιογράφους της γενιάς της, με αξιόλογη τηλεοπτική πορεία σε εκπομπές με υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μιλώντας στην «Espresso» και στον Βαγγέλη Καράλη θυμάται τα ξένοιαστα παιδικά της χρόνια, αποκαλύπτει «πισώπλατα μαχαιρώματα» που δέχτηκε από συναδέλφους, ενώ δεν διστάζει ν’ αναφερθεί και στην πολυσυζητημένη και πολύχρονη συνεργασία της με τον Γιώργο Αυτιά, καθώς και στο περίεργο «κόψιμό» της από εκπομπή που θα ξεκινούσε στην τηλεόραση.

Πώς αντιμετωπίσατε τους πρώτους μήνες της πανδημίας; Σας επηρέασε ψυχολογικά αυτή η κατάσταση;

Η αλήθεια είναι πως από τις 9 Μαρτίου που παρακολουθούσα τις ειδήσεις και ενημερωνόμουν για την κατάσταση παγκοσμίως και κυρίως για το τι γινόταν στην Ιταλία ήταν για εμένα… καμπανάκι για το τι ερχόταν. Με επηρέασαν πολύ οι εκατοντάδες θάνατοι που δυστυχώς είχαν εκεί, και είχα σοκαριστεί. Εκλαιγα πολύ στην αρχή και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Μετά σκεφτόμουν τι πήγε στραβά εκεί και τι πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ, μεμονωμένα αλλά και συνολικά. Συνειδητοποίησα πως η ζωή μας, οι σχέσεις μας, η επικοινωνία μας αλλάζει δραματικά, όπως και έγινε.

Με τον Γιώργο Αυτιά στο «Καλημέρα»

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά σας χρόνια;

Νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι στους γονείς μου για όσα μου προσέφεραν, γιατί μεγάλωσα πολύ όμορφα, απλά και χωρίς πολυτέλειες και απαιτήσεις. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ριζοβούνι και το Θεσπρωτικό της Πρέβεζας και χωρίς αυτό να σταθεί εμπόδιο σε κάθε εφόδιο μόρφωσης και δραστηριοτήτων που θέλει να έχει κάθε παιδί από μικρή ηλικία. Πέρασα φανταστικά χρόνια, με αγάπη, ταξίδια, παιχνίδια, διακοπές, μπάνια.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη δημοσιογραφία;

Μου άρεσαν από παιδί τα ντοκιμαντέρ που έβλεπα με τον μπαμπά μου και ο Γιώργος Παπαδάκης με τα κοινωνικά ρεπορτάζ. Ηταν μια επιλογή που γεννούσε μέσα μου διάθεση και διεκδίκηση, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος χώρος. Κι όμως, ούτε στιγμή δεν έκανα πίσω, παρά το γεγονός πως ήρθα στην Αθήνα και δεν ήξερα κανέναν και δεν είχα τη στήριξη κανενός. Κοιτάζοντας προς τα πίσω, αισθάνομαι μια βεβαιότητα ότι προσπάθησα, δούλεψα σκληρά, συγκρούστηκα με τις δυσκολίες, χωρίς φόβο. Με πολύ σκληρή δουλειά και πειθαρχία όλα γίνονται τελικά.

Σε παιδική ηλικία

Τα τελευταία χρόνια έχετε το πετυχημένο site magdasnews και μια νέα συνεργασία με το newsit…

Το δικό μου site το ξεκίνησα στις 11/11/2011, όταν έκλεισε το Alter και βρεθήκαμε στον δρόμο στην κυριολεξία. Τότε αισθάνθηκα την ανάγκη ότι θέλω να γράψω… και κάπως έτσι φθάσαμε στο σήμερα, που αποτελεί πλέον μια από τις κύριες δουλειές μου, εκτός των άλλων. Η συνεργασία μου στο newsit.gr είναι από τις καλύτερες μέχρι σήμερα και κάνω ακριβώς αυτό που ξέρω καλά και μου αρέσει πολύ: συνεντεύξεις προσωπικοτήτων και υπουργών!

Το ευρύ κοινό σάς γνώρισε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια στον Σκάι μαζί με τον Γιώργο Αυτιά…

Το κοινό δεν με γνώρισε εκεί! Το κοινό με ήξερε! Γι’ αυτό και με ζήτησε και ο Αυτιάς όταν ήρθε στο Alter, τότε μεταγραφή από τον Alpha. Η αρχή έγινε στον Σκάι το 1995 και στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αμέσως μετά βρέθηκα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Οσο υπάρχουν άνθρωποι» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Η πρόταση από το Star ήρθε έναν χρόνο αργότερα κι έτσι εργάστηκα τρία χρόνια στην πρωινή ζώνη και την εκπομπή «Λόγια Starάτα» με τον Γιώργο Βαρεμένο. Το ξεκίνημα του Alter με έφερε και πάλι στην πρωινή ζώνη ξανά με τον Γιώργο Βαρεμένο και την εκπομπή «Καθαρές κουβέντες». Η σκυτάλη του πρωινού πέρασε στον Τέρενς Κουίκ και την εκπομπή «Καλημέρα Τέρενς». Παράλληλα όμως εργάστηκα ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων.

Με τον Τέρενς Κουίκ στο Ντουμπάι

Κι έπειτα;

Από το 2009 έως και το 2017 εργάστηκα στην αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση της εκπομπής «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στο Alter και έπειτα από δύο χρόνια, αφού έκλεισε, πήγαμε στον Σκάι, όπου εργάστηκα για επτά χρόνια. Πέρασα εννιά ολόκληρα χρόνια σε αυτή την εκπομπή στον Alter και στον Σκάι και τα χρόνια αυτά συμπίπτουν με τη μεγάλη οικονομική κρίση, όπου η ένταση στο πολιτικό πεδίο υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές για τον τόπο, που εκφράζονταν και στις εκπομπές με τις σφοδρότατες συγκρούσεις των πολιτικών αντιπάλων. Επρεπε λοιπόν και οι δυο μας να διαχειριστούμε τις στιγμές του τηλεοπτικού χρόνου με ετοιμότητα και ισχυρά αντανακλαστικά. Η εκπομπή διατηρούσε υψηλότατα ποσοστά και αυτό καταδεικνύει τη συμβολή και των δύο.

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά που αποκομίσατε από τη συνεργασία;

Για εμένα οι εμπειρίες αυτές παραμένουν πλούσια παρακαταθήκη. Είναι φυσικό, μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια η συνεργασία να περάσει από 40 κύματα, διότι κάθε εκπομπή και η προετοιμασία και η υλοποίησή της έπαιζε πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όπου ο καθένας μας έπρεπε να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες. Είναι φυσικό, σε μια πολύχρονη συνεργασία να επιδράσει και η φθορά του χρόνου αλλά και ο ανταγωνισμός. Κι εκεί ο καθένας, δυστυχώς, βγάζει και τον κακό του εαυτό. Κρατάω τις θετικές μου εμπειρίες από την παρουσίαση της εκπομπής που έκανα για την περίοδο του καλοκαιριού τότε αντικαθιστώντας τον Αυτιά, όπου τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά και ξεπεράσανε τότε κάθε προσδοκία. Το πώς αρθρώνεται το τηλεοπτικό τοπίο σε πρόσωπα και σε καταστάσεις είναι κάτι που το κρίνει ο κάθε πολίτης.

Σήμερα ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον παρουσιαστή;

Δεν έχουμε καμία επαφή από τότε που απολύθηκα από τον Σκάι. Ούτε εγώ το επιδίωξα ούτε εκείνος βεβαίως. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι στον συγκεκριμένο σταθμό δούλεψα με όλες μου τις δυνάμεις και κατέθεσα την ψυχή μου, γιατί ήθελα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου είχε επιδειχθεί.

Σε ομιλία της στη Βουλή

Πώς είναι η ζωή σας χωρίς την τηλεόραση, σας έχει λείψει;

Κάθε επάγγελμα, όταν είναι συνειδητή επιλογή και το κάνεις με αγάπη, τότε γεννιέται μέσα σου αυτό που λέμε μικρόβιο. Ο ιός της τηλεόρασης και γι’ αυτούς που την παρακολουθούν άλλα και για αυτούς που συντελούν στα προγράμματά της δεν είναι εύκολα ιάσιμος.

Προσωπική σας επιλογή ή λόγω συγκυριών που δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση;

Η απουσία μου είναι συγκυριακή, γιατί, όπως σας, είπα η δουλειά μου στην τηλεόραση υπήρξε συνειδητή μου επιλογή. Υπήρξαν λοιπόν διάφορες προτάσεις που δεν με γέμιζαν και δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Μια από αυτές όμως είχε πάρει δημοσιότητα και ήταν γνωστόν τοις πάσι, δηλαδή της παρουσίασης ενημερωτικής εκπομπής το Σαββατοκύριακο στο One απέναντι από τον Γιώργο Αυτιά. Και ενώ είχα ξεκινήσει τη συνεργασία μου και όλες τις προετοιμασίες για να βγούμε στον αέρα, όλως παραδόξως, προέκυψε μια απρόοπτη εξέλιξη, που δεν κατάλαβα ποτέ, αλλά και ούτε και μου εξηγήθηκε ποτέ επαρκώς ο λόγος διακοπής της συνεργασίας μας.

Με μαγιό σε διακοπές στη Μήλο

Αποτιναγμένη από την καθημερινή «φθορά της τηλεόρασης», με καθημερινό άγχος και πολλές φορές πισώπλατα μαχαιρώματα, νιώθετε πιο ελεύθερη και δημιουργική;

Ο χρόνος απόστασης από την τηλεόραση υπήρξε για εμένα πραγματικά απελευθερωτικός. Ομως, επειδή πραγματικά βίωσα τι σημαίνει πισώπλατο μαχαίρωμα, δεν διστάζω να πω ότι θα ξανατολμούσα την ανάληψη ευθύνης εκπομπής όχι από μαζοχισμό, αλλά γιατί έμαθα να πατάω στα πόδια μου, να δουλεύω σκληρά και να υπερασπίζομαι την αξιοπρέπειά μου.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας; Το ενδεχόμενο γάμου και οικογένειας είναι στα σχέδιά σας ή όπως τα φέρει η ζωή;

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να είναι δύο άνθρωποι μαζί, ερωτευμένοι ή να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Ευλογία Κυρίου! Εγώ όμως αυτή την περίοδο ζω μόνη και δεν είμαι δεσμευμένη, ενώ έχω διαβάσει ότι είμαι παντρεμένη με παιδιά! Οπότε ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δεν είμαι παντρεμένη, δεν είμαι σε σχέση και δεν έχω παιδιά. Μακάρι να έρθουν όλα μαζί κάποια στιγμή, πιστεύω ότι είναι όλα θέμα τύχης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This