«Αιμορραγεί» το θέατρο: Βίντεο-σοκ σε σκηνοθεσία Αϊβάζη με την Μαρία Κορινθίου

Must Read

Το θέατρο «ματώνει», καθώς η σκιά της νόσου Covid-19 απλώνεται πάλι απειλητικά πάνω από τη χώρα μας. Έτοιμες παραγωγές μπήκαν στον «πάγο» προτού ανέβουν καν, ενώ ακόμη κι εκείνες που πρόλαβαν να αρχίσουν από αύριο σταματούν τις παραστάσεις τους μέχρι νεωτέρας.

Με τσακισμένη ψυχολογία και ανήμποροι να αντιδράσουν, οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις που έφερε μαζί του το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αφού τα νέα μέτρα που πήρε η Πολιτεία για την αναχαίτισή του είναι πιο σκληρά από ποτέ.

Με αυτό το πρωτόγνωρο και δραματικό σκηνικό στο… φόντο της καθημερινότητας των καλλιτεχνών, η Μαρία Κορινθίου και η συνεργάτιδά της Μαριάμ Νίκου παρουσίασαν μια συγκλονιστική καμπάνια για τις πληγές που αφήνει η πανδημία στον πολιτισμό.

Το πρότζεκτ φιλοτεχνήθηκε υπό τη «σκέπη» του free press περιοδικού «koita magazine», όπου συμπράττουν δημιουργικά οι δύο γυναίκες εδώ και λίγους μήνες. Στο διάρκειας περίπου πέντε λεπτών βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο, σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Γιάννη Αϊβάζη, παίρνει μέρος μια πλειάδα καταξιωμένων ηθοποιών. Καλλιτέχνες αποφάσισαν να «ματώσουν» on camera και να δηλώσουν με μια φωνή ότι ο χώρος του θεάτρου είναι από τους πλέον σοβαρά «χτυπημένους», λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκόσμια, με άνεργους ηθοποιούς, παραστάσεις που δεν γίνονται, πλέον και με τα θέατρα κλειστά από αύριο και για έναν ολόκληρο μήνα.

Πέρα από το ζευγάρι Μαρία Κορινθίου και Γιάννη Αϊβάζη στο βίντεο της καμπάνιας «Το θέατρο ματώνει» εμφανίζονται επίσης οι Λένα Παπαληγούρα, Μελέτης Ηλίας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μιχάλης Σαράντης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Χρανιώτης, Κόρα Καρβούνη, Πολυξένη Μυλωνά, Μαρία Παπαφωτίου, Σωτήρης Χατζάκης και Λευτέρης Πολυχρόνης.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ελα, χαμογέλα» στο Open για το εν λόγω εγχείρημα, μόλις μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αναστολή λειτουργίας των θεάτρων, η Μαρία Κορινθίου δήλωσε πως ήταν σίγουρη γι’ αυτό το δεύτερο μίνι lockdown, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει και άλλο, μεγαλύτερο. «Οταν ήμουν στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση, μου ήρθε ως ιδέα όλη η εικόνα του ματωμένου ηθοποιού. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια. Γιατί όντως το θέατρο αιμορραγεί, όντως ο ηθοποιός ματώνει με όλη αυτή την κατάσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά το θέατρο είναι ασφαλές και μπορούν οι θεατές να έρχονται. Πριν από τα νέα μέτρα γίνονταν πάρα πολύ σκληροί έλεγχοι στα θέατρα και οι κανόνες τηρούνταν με ευλάβεια» είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

https://www.youtube.com/watch?v=Yiu5UnLB_UU&feature=emb_title

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This