Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Φωτογραφία και video – ντοκουμέντο με τον «ζιγκολό της Αθήνας»

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση ενός ηθοποιού που άφησε ιστορία με τους ακραίους ρόλους που έπαιξε. Πρόκειται για τον Διονύση Ξανθό, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον φίλο του Γιάννη Αρμουτίδη, σε γνωστό στέκι της πρωτεύουσας.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Ο Διονύσης Ξανθός άφησε εποχή στη μεγάλη οθόνη, εξαιτίας των ακραίων χαρακτήρων που υποδύθηκε. Ήταν ο πρωταγωνιστής στην ταινία «Άγγελος» του Γ. Κατακουζηνού, ο αυτόχειρας θηριώδης επαναστάτης στην ταινία «Ο Γύρος του Θανάτου» του Ερ. Ανδρέου, ο λαϊκός ζιγκολό-έλληνας εραστής στην ταινία «Ο ζιγκολό της Αθήνας» του Γ. Λαζαρίδη.

Πριν από 20 και πλέον χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική τέχνη, αλλά και την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο, όπου μένει μόνιμα με την οικογένεια του.

Παλιότερα είχε μιλήσει στην Βίκυ Χατζηβασιλείου και στο «Πάμε Πακέτο» για τη ζωή του και τις περιπέτειές του. «Στη φυλακή έφτασα, γιατί αποφάσισα κάποια στιγμή να έχω την ευθύνη της δουλειάς μου. Όχι την οικονομική, βασικά την καλλιτεχνική. Για να έχεις την καλλιτεχνική στον κινηματογράφο, πρέπει να έχεις και την οικονομική. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που ήμασταν συμμαθητές στη δραματική σχολή, δεν είχαν κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα, ήθελαν να ασχοληθούν κι επειδή εξυπηρετούσε και εμένα, είπα ας το κάνουμε, να κάνουμε μια εταιρία. Κάναμε την εταιρία, κάναμε επιτυχίες, αλλά κάποια στιγμή διαπίστωσα από τον έναν από τους δύο συνεργάτες μια ιδιοτέλεια στη σχέση…», είχε αποκαλύψει.

Πλέον, ο ίδιος έρχεται στην Αθήνα ως τουρίστας και μάλιστα σχεδόν αγνώριστος, θυμίζοντας ελάχιστα τον άνδρα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ