Σοφία Αρβανίτη: Ο λόγος που απείχε από τη μουσική και το δυναμικό comeback της (video)

«Ξενέρωσα όταν εδραίωσε τη θέση του το λαϊκό και έπρεπε εμείς οι ποπ τραγουδίστριες να βγούμε στις πίστες.»

Must Read

Η Σοφία Αρβανίτη τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε να τραγουδάει δειλά σε μια μπουάτ στην Πλάκα και έκτοτε ξεκίνησε η συνεργασία της με σπουδαίους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής.

Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος βρισκόταν εκείνη την εποχή στο πικ της καριέρας του και αποφάσισε να γράψει τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου, «Τ’ όνομά μου είναι Σοφία», με κυριότερη επιτυχία το τραγούδι «Σοκολατί». Από τότε έγινε ιδιαίτερα γνωστή και οι πόρτες του νυχτερινού θεάματος είχαν ανοίξει διάπλατα για να την υποδεχτούν.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 άρχισε να συνεργάζεται με τον Μιχάλη Ρακιτζή με τον οποίο μάλιστα ήταν και ζευγάρι. Το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν ο πλατινένιος δίσκος «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια».

Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή της Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ στο κομμάτι «Πεθαίνω στην ερημιά (The desert is in your heart)», ένα κομμάτι με ροκ και ανατολίτικα στοιχεία, που ήταν από τους παράγοντες που έκανε το δίσκο με τίτλο «Παράφορα», πλατινένιο.

Από το 2003 ως το 2007, η Σοφία Αρβανίτη δεν είχε δώσει δείγματα δισκογραφικής δουλειάς. Μετά την απρόσμενη και καθυστερημένη επιτυχία του «Έναν άντρα αγαπάω» το 2003, αποσύρθηκε για ένα διάστημα από τα δισκογραφικά δρώμενα και έκτοτε εμφανιζόταν σε μικρές μουσικές σκηνές.

Για την αποχή της από τη μουσική μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «Τhe 2Night Show» αλλά και για την απόφασή της να επιστρέψει και πάλι στα μουσικά δρόμενα.

«Μπήκα αυτή τη φορά στη μουσική χωρίς να με κυνηγά κανείς, καμία δισκογραφική όπως όταν ήμασταν νέοι. Τώρα θέλω να είμαι από πάνω όσο και να χρειαστεί για να τελειώσει το κομμάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για την εποχή που οι ποπ τραγουδιστές έπρεπε να προσαρμοστούν στο στο λαϊκό ρεπερτόριο καθώς είχε εδραιωθεί. Τότε ήταν που αποτραβήχτηκε από τον χώρο.

«Ξενέρωσα όταν εδραίωσε τη θέση του το λαϊκό και έπρεπε εμείς οι ποπ τραγουδίστριες να βγούμε στις πίστες.  Αντιπαθώ το σκυλάδικο γιατί είναι περιορισμένο στιχουργικά γιατί διαχωρίζει τον άνδρα και τη γυναίκα. Το βρίσκω επαναλαμβανόμενο».

Περνώντας στο σήμερα δήλωσε πως είναι ανοιχτή σε ανατρεπτικές συνεργασίες μέχρι το σημείο, όμως, που δεν αναλώνεται η ίδια σαν προσωπικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This