Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Γρηγόρης Πετράκος για την εισαγγελική παρέμβαση: «Ανήκουστα πράγματα! Ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν» (video)

Οι δηλώσεις του τραγουδιστή για παρέμβαση εισαγγελέα στο βίντεο που ανάρτησε για τον κορωνοϊό

Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, κάνουν λόγο για εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση με το βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γρηγόρης Πετράκος.

Ο τραγουδιστής που παρουσίασε κάποιες έρευνες για τον κορωνοϊό οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ευτυχείτε», δεν έχει πληροφορηθεί κάτι την έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας που λέγεται ότι τον έχει συμπεριλάβει σε έρευνα για fake news: «Κι εγώ από το δημοσίευμα το άκουσα. Δεν έχω πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο, ούτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το έχω διαβάσει άλλες τρεις – τέσσερις φορές από τον Απρίλιο, ότι κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται για κάποια πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι τάχα ο Εισαγγελέας θα κινηθεί εναντίον… Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα. Ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν. Και δεν θα συμβούν και τώρα, είμαι σίγουρος.

«Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν»

Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή για ανυπακοή απέναντι στους νόμους. Εγώ ουδέποτε το έχω κάνει αυτό. Σέβομαι τους νόμους και το έχω πει και σε συνεντεύξεις μου. Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν για εμένα. Το ότι δεν φοράω μάσκα. Είπα ότι δεν φοράω μάσκα, γιατί δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Δεν πάω supermarket και σε μαγαζιά, γιατί δεν θέλω να φοράω μάσκα. Δεν πηγαίνω σε μαγαζιά, χωρίς μάσκα.

Ουδέποτε προέτρεψε σε ανυπακοή κανέναν, ούτε είπα σε post μου για μάσκες εμβόλια και είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Το μόνο που έκανα ήταν να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μια σειρά. Δεν έβγαλα τίποτα από το μυαλό μου. Οπότε όλα αυτά που γράφονται δεν αφορούν σε εμένα.

Ακόμη και σε περιπτώσεις προτροπής σε ανυπακοή, ποιος είμαι εγώ που έχω τόση δύναμη για να προτρέψω τον κόσμο; Ποτέ δεν θα ήθελα να πείσω για τα επιχειρήματά μου. Αν κάποιο από τα συμπεράσματά μου δεν είναι σωστό, δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο, ούτε είπα στον κόσμο να με ακολουθήσει» απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ