Stars «καρτούνς» στον καμβά της τραγουδίστριας Λένιας Ραζή

Το ταλέντο της Λένιας Ραζή όταν δεν κρατά μικρόφωνο!

Must Read

H Λένια Ραζή, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο. Ερμηνεύτρια, συνθέτρια, στιχουργός, σκηνοθέτρια, animation creator, με σπουδές στο πιάνο, στο κλασικό και το μοντέρνο τραγούδι, στη σκηνοθεσία και στα animation – κινούμενα σχέδια, βρήκε τη δική της διέξοδο εν μέσω lockdown, μεταμορφώνοντας διάσημους σε cartoons!

Η εισβολή του Covid-19 στη ζωή όλων μας και τα μέτρα που έχουν «χτυπήσει» αλύπητα χιλιάδες εργαζομένους, ανάμεσά τους και καλλιτέχνες, ρίχνοντάς τους στην ανεργία, δεν πτόησαν την όμορφη τραγουδίστρια, που, παρότι κλεισμένη στο σπίτι, βρήκε διέξοδο χάρη στο εικαστικό ταλέντο της να μεταλλάσσει σε ήρωες cartoon πρόσωπα της showbiz! Και όχι μόνο αυτό: Δημιούργησε και site στο οποίο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του πορτρέτο σε cartoon! Η «Espresso» ανακάλυψε τις διάσημες Ελληνίδες που έχουν μεταμορφωθεί από τα χέρια της Λένιας (από τη Σολωμού έως τη Δούκισσα Νομικού) και συνομίλησε με την τραγουδίστρια με το πολύπλευρο ταλέντο!

Αρχικά, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Από πολύ μικρή ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι! Η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια πιάνου. Ίσως αυτό με επηρέασε κατά κάποιον τρόπο! Από μικρή άκουγα τραγούδια στο ραδιόφωνο και μου άρεσε πολύ να τραγουδώ πάνω από τον τραγουδιστή ή την τραγουδίστρια και να κάνω δεύτερη φωνή! Αργότερα βρέθηκα σε διάφορα στούντιο ηχογράφησης που με καλούσαν καλλιτέχνες για να τους βάλω φωνητικά! Πήγαινα σε ωδείο και έκανα σπουδές πάνω στο κλασικό αλλά και το μοντέρνο τραγούδι. Αργότερα ήμουν και σε δύο συγκροτήματα και κάπως έτσι ήρθαν και οι εμφανίσεις μου σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Πόσο εύκολος ή δύσκολος είναι για έναν καλλιτέχνη ο δρόμος προς την επιτυχία και την αναγνώριση;

Η απόλυτη επιτυχία πιστεύω ότι συνοδεύεται από διάφορες «μικρές επιτυχίες!» Χωρίς καλή διάθεση δεν υπάρχει επιτυχία! Αν νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου, είναι μια αρχή! Αν καταφέρεις να το κρατήσεις ακόμα και στις αναποδιές και κοιτάζεις θετικά τα πράγματα, είναι ακόμα μία επιτυχία! Για να φτάσεις, λοιπόν, σε έναν υψηλό στόχο, θα πρέπει πρώτα να βάλεις μικρούς στόχους στον δρόμο σου. Αν προχωρήσεις έτσι, είναι σίγουρη η επιτυχία! Άλλωστε, η αποτυχία υπάρχει μόνο στο μυαλό μας! Ένας δυστυχισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι επιτυχημένος, αν μέσα του έχει αποτύχει. Ένα ρητό λέει: «Μετάνιωσε για όσα δεν έκανες και όχι για όσα έκανες». Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω, με υπομονή και επιμονή γι’ αυτό που αγαπώ!

Στο νέο σου βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Τέρμα» σε βλέπουμε στον… ψυχίατρο. Χρειάστηκες ποτέ τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, για παράδειγμα;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου! Κάνω αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεία και προσπαθώ να βρω την εσωτερική ισορροπία.

Ερμηνεύτρια, μουσικός, σκηνοθέτρια, στιχουργός! Πολύπλευρο ταλέντο;

Όλα αυτά είναι ο τρόπος να εκφράζομαι. Όταν γράφω ένα τραγούδι, πάντα σκέφτομαι εικόνες. Η κατάσταση με τη σκηνοθεσία εξελίχθηκε, πιστεύω, και μέσω των σπουδών μου στο animation – κινούμενα σχέδια. Έμαθα, λοιπόν, να φτιάχνω βίντεο, οπότε με έναν τρόπο το ένα φέρνει το άλλο.

Ποιο είναι το πιο ακραίο που σου έχει ζητηθεί στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

Ένα χαρτί που μου ζητήθηκε να υπογράψω για ένα τραγούδι το οποίο θα κυκλοφορούσε δισκογραφικά. Έλεγε ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω ό,τι μου ζητηθεί και, αν αρνηθώ, θα πληρώσω πολλά χρήματα για να σπάσω το συμβόλαιο! Φυσικά, όλα αυτά ήταν πολύ μελετημένα και αρκετά κομψά γραμμένα. Ευτυχώς όμως είχα πάντα τον φόβο και έτσι το έψαξα με έναν δικηγόρο και δεν το υπέγραψα.

Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show ή reality, για να γίνεις πιο γρήγορα γνωστή στο ευρύ κοινό;

Δεν είμαι αρνητική! Ίσως στο μέλλον.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τα cartoons; Τι ακριβώς κάνεις; Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Καθώς έχω αδυναμία στις παιδικές ταινίες της Disney και της Dreamworks, θυμάμαι τον εαυτό μου σε μικρή ηλικία να ζωγραφίζω πριγκίπισσες και πολλές φορές έφτιαχνα ολόκληρες ιστορίες με δικά μου comics! Ύστερα από χρόνια πήρα το πτυχίο Bachelor of Arts with Third Class Honours ως animator κινουμένων σχεδίων!

Όσα χρόνια ασχολιόμουν με τη μουσική, παράλληλα ζωγράφιζα! Έτσι άρχισα να ζωγραφίζω cartoon πορτρέτα από διάφορα πρόσωπα που μου άρεσαν εξωτερικά και σιγά σιγά άρχισε να τα μαθαίνει ο κόσμος και να μου στέλνει φωτογραφίες, για να φτιάξω τα πορτρέτα του. Υπάρχει πλέον και το site μου, το www.leniaraziart.com, στο οποίο μπορεί όποιος θέλει να στείλει τη φωτογραφία που επιθυμεί και να δει τον εαυτό του cartoon πορτρέτο.

Τον τελευταίο χρόνο έχεις πέσει με τα μούτρα στο νέο επαγγελματικό βήμα σου με τα cartoons. Ήταν μια διέξοδος στην περίοδο του Covid-19, που διανύουμε, ο οποίος έχει πλήξει στο έπακρον τους καλλιτέχνες;

Στην πρώτη καραντίνα άρχισα να ζωγραφίζω περισσότερο επώνυμους καλλιτέχνες αλλά και διάφορα πρόσωπα εκτός χώρου. Μπορώ να πω πως σχεδόν όλοι μού απάντησαν μόλις είδαν το πορτρέτο τους. Τα ανέβαζαν στα social media και έτσι το έβλεπε περισσότερος κόσμος. Είχα πολύ θετικά σχόλια! Κατάλαβα ότι ο κόσμος μέσα στην καραντίνα έχει ανάγκη να ξεχαστεί. Το cartoon πορτρέτο είναι ένα ξεχωριστό δώρο και στις μέρες μας φέρνει χαρά, όπως λένε. Εμένα με χαροποιεί διπλά αυτό και το κάνω με μεγαλύτερη ευχαρίστηση έτσι!

Ποιον επώνυμο Eλληνα ή διάσημο του εξωτερικού θα ήθελες να ζωγραφίσεις;

Eχω ζωγραφίσει πάρα πολλούς! Αμέτρητους, θα έλεγα! Oμως ένα από τα πρώτα πορτρέτα που έκανα και ζωγραφίζω συχνά έως σήμερα είναι η αγαπημένη σε όλους Δούκισσα Νομικού! Την έχω ζωγραφίσει πολλές φορές και, ναι, θα ήθελα να της στείλω και πάλι ως δώρο ένα πορτρέτο cartoon!

Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε στη φωτογραφία της Δούκισσας Νομικού και θέλησες να την αποτυπώσεις στον καμβά σου;

Πρώτα απ’ όλα, το πανέμορφο πρόσωπό της, σε συνδυασμό όμως με την ομορφιά που υπάρχει μέσα της! Το διαπίστωσα από διαφορά posts που έκανε στον λογαριασμό της αλλά και στο site της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This