Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έγιναν αστέρια στο Χόλιγουντ του Βόλου

Το φετινό επετειακό 10ο Argo Film Festival στον Βόλο τιμά τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Must Read

Μια δεκαετία πέρασε από τότε που ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ Terry Dougas μαζί με μια ομάδα φοιτητών στον Βόλο και τη συμβολή του Σωτήρη Πολύζου δημιούργησε το Argo Film Festival.

Μια δεκαετία με πολύ κόκκινο χαλί, εντυπωσιακά φώτα, μαρμάρινα αστέρια, πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών και φαντασμαγορικά events. Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ λοιπόν, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, κρατά τον θεσμό ζωντανό με τη διοργάνωση του επετειακού 10ου Argo Film Festival, ακόμη και σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία που βιώνουμε.

«Το φεστιβάλ συνεχίζει κανονικά τη δράση του, γιατί πιστεύω πως οι τέχνες είναι ένα βασικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας, πόσο μάλλον αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Φανταστείτε πώς θα ήταν η καθημερινότητά μας στην καραντίνα χωρίς ταινίες, μουσική και βιβλία. Ετσι, προχωράμε και φέτος με τη βράβευση νέων καλλιτεχνών και φυσικά με την απόδοση φόρου τιμής σε δύο τεράστια αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου. Δύο ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία και μαζί τους μεγαλώνουν και οι νέες γενιές» μας ανέφερε μεταξύ άλλων ο Terry Dougas.

O Terry DougasΦωτό: thenewspaper.gr

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε το online διαγωνιστικό τμήμα με τα αποτελέσματα των τριών μεγάλων νικητών, οι οποίοι, με αριστοτεχνικό τρόπο, έθιξαν καίρια κοινωνικά ζητήματα. Μέσα από το online voting το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες, αφού αυτές πρώτα έχουν προεπιλεγεί από την κριτική επιτροπή της διεθνούς εταιρίας παραγωγής ταινιών 1821 Pictures.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. «North Pier» του Dylan Howell

2. «Happy» της Julie Anastasopoulou

3. «Forbidden Fruit» του Tommy King

Αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης αποτελούν και τα δύο νέα τιμητικά μαρμάρινα αστέρια, που αφιερώνονται σε δύο από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Τα δύο νέα τιμητικά μαρμάρινα αστέρια Φωτό: thenewspaper.gr

Αυτά τα έργα τέχνης έχουν ήδη τοποθετηθεί και δεσπόζουν στον τοίχο του ιστορικού κινηματογράφου Αχίλλειον, στην παραλία του Βόλου, όπου επισκέπτες και περαστικοί έχουν τη δυνατότητα να τα θαυμάζουν ως ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα, μαζί με αυτά των Κώστα Βουτσά, Μάρθας Kαραγιάννη, Δέσποινας Στυλιανοπούλου, Γιάννη Βόγλη, Γιώργου Κωνσταντίνου, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Ζωής Λάσκαρη και Αννας Φόνσου.

Από αριστερά: Γιάννης, Αλίκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Αποδέκτης του φετινού βραβείου θα είναι ο γιος τους Γιάννης Παπαμιχαήλ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν τους, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ο ίδιος δήλωσε στη στήλη: «Με μεγάλη συγκίνηση αποδέχτηκα την πρόταση του Τέρι για τη βράβευση των γονιών μου στο 10ο Επετειακό Argo Film Festival. Είναι μια πολύ ξεχωριστή διοργάνωση, που αποτελεί τη γέφυρα του παλαιού με το καινούργιο. Ενα φεστιβάλ που εμπνέει τους νέους κινηματογραφιστές με τα κατορθώματα των παλαιών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This