Κυριακή 1/8/2021

Στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ Κιμούλης – Σπυρόπουλος μετά την «βροχή» καταγγελιών

To ΣΕΗ καταδικάζει και τις σεξιστικές αναρτήσεις του Δημήτρη Μουζακίτη

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπονται ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κώστας Σπυρόπουλος. Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε η διοίκηση έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που άγγιξε σε διάρκεια τις επτά ώρες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας και ο γενικός γραμματέας Aρης Λάσκος έχει ως εξής: «Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά τη συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε “ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος” και “βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού”».

Προσβολή αξιοπρέπειας

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, αποφασίστηκε «άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ καταδίκασε απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο «τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας», ανακοινώνοντας ότι το σωματείο «στο εξής δεν αναγνωρίζει τα Κορφιάτικα Βραβεία ως θεσμό που τιμά το ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Μουζακίτης, που οργανώνει τα Κορφιάτικα Βραβεία, είχε γράψει σε ανάρτησή του στο facebook: «Πάψτε ατάλαντες και ατάλαντοι να το παίζετε βιασμένες. Δηλώστε ότι αρχίσατε πόλεμο κατά του ανδρικού φύλου. Οι λεσβίες θα είναι μαζί» και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ