Σάββατο 24/7/2021

Ορέστης Τζιόβας: «Με τον Φιλιππίδη είχα πρόβλημα, τρομοκρατία και βωμολοχία» (video)

Μίλησε για την συνεργασία του με τον Φιλιππίδη

Την άποψή του για τον καταιγισμό καταγγελιών στον χώρο των καλλιτεχών, εξέφρασε ο  ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος όπως αποκάλυψε έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη σχολή αλλά και στην εργασία του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε», ο επιτυχημένος ηθοποιός, περιέγραψε την εμπειρία από την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μια κατάσταση που κυριαρχούσε πάντα στον χώρο:

«Η σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε στον χώρο του θεάματος, αλλά και σε άλλους χώρους. Είναι πολύ καλό που καταγγέλλεται τώρα. Μέσα σε αυτόν τον χαμό, μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι ο καθένας θα βγει και θα πει ότι παρενοχλήθηκε. Δεν πρέπει όμως, να χάνουμε όμως το νόημα όλων αυτών. Οι άνθρωποι που καταγγέλλονται και που πρόκειται να καταγγελθούν χαίρουν της αγάπης του κοινού και βρίσκονται στο απυρόβλητο και είναι σημαντικό να αμβλυνθεί η δημόσια εικόνα τους. Αυτό δεν είναι διαπόμπευση, αλλά προστασία κοινωνική και ηθική» δήλωσε υπερασπιζόμενος όσους βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση»

Ο Ορέστης Τζιόβας εκμυστηρεύτηκε ότι και εκείνος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό μου περιβάλλον και στη δραματική σχολή και λεκτική βία σε πρόβες. Δεν χρειάστηκε να τα καταγγείλω γιατί τα χειρίστηκα εγώ. Ήμουν σε μια δυνατή κατάσταση και μπορούσα να ανταπεξέλθω ψυχολογικά» δήλωσε.

«Με τον κ. Φιλιππίδη είχα πρόβλημα»

Όσο για την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός έκανε λόγο για τρομοκρατικη συμπεριφορά και άσχημες εκφράσεις: «Με τον κ.Φιλιππίδη είχα πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον. Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία. Δεν μιλάω, όμως, για κάποια σεξουαλική παρενόχληση. Είχα ακούσει πράγματα, αλλά δεν έγινε κάτι μπροστά μου, ώστε να έχω την πλήρη αντίληψη και να το καταγγείλω. Έχει να κάνει με το πώς φέρεται σε όλη την ομάδα. Και φέρονται ακόμη χειρότερα σε ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη τους. Εκεί βλέπεις τον άνθρωπο που έχει εξουσία. Δεν αποχώρησα από τη συνεργασία, αλλά τελειώνοντας τη συνεργασία μιλούσα ανοιχτά στον χώρο για αυτόν τον άνθρωπο» σχολίασε ο ηθοποιός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ