Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα»

Must Read

Το φως της δημοσιότητας είδαν αποσπάσματα από την καταγγελία που κατέθεσαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους».

«Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει» αναφέρει στην καταγγελία της η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Οι ηλίθιοι», όταν ήταν 24 ετών.

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια συνεχή ανησυχία, που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε Μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί, εκείνος χρησιμοποιούσε βία, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό. Οταν ερχόταν ο πρώην σύντροφός μου να δει την παράσταση, με έπιανε σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας με ακόμα περισσότερο πάθος αυτά τα ανάρμοστα φιλιά. Υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν» συνεχίζει η μελαχρινή πρωταγωνίστρια σε απόσπασμα από την καταγγελία της, που διαβάστηκε χθες σε πρωινή εκπομπή. Ο τελευταίος, μάλιστα, έκανε λόγο και για ένα άσχημο περιστατικό που συνέβη στο καμαρίνι που της έδωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, αλλά το κλειδί το κρατούσε ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Δύο περιστατικά

Η Λένα Δροσάκη, όπως αναφέρει στη δική της καταγγελία, ήταν κι αυτή 24 ετών όταν συνέβη το πρώτο περιστατικό με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ, όπως ισχυρίζεται, ακολούθησε κι ένα δεύτερο, το 2019. «Κάποια στιγμή, επισκέφθηκα γυρίσματα γνωστής σειράς, όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος. Με ξεχώρισε. Αρχισε να με παρενοχλεί σεξουαλικά στην αρχή πιο διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα και με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή, άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι, αν δεν συνευρεθούμε ερωτικά, θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια στις εξετάσεις του υπουργείου. Τη μέρα των εξετάσεων στο υπουργείο τον είδα απέναντί μου, πάγωσα, δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Οταν ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας θερμά με τα μέλη της. Μου έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση “Είδες που σ’ τα έλεγα;”. Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου… Αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμητή, λόγω της ταραχής μου είχε προκληθεί» σημειώνει η ηθοποιός και προσθέτει:

«Το 2019, στην παράσταση “Εγκλημα στο Οριαντ Εξπρές”, που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο. Μία μέρα, χωρίς κανέναν λόγο, επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κυρία Δανδουλάκη τού ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο ισχυρός και όχι ο αδύναμος».

«Βράδυ στο θέατρο»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρθηκε αρχικά στην πρώτη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008, όταν ήταν 25 ετών. Είχε μόλις τελειώσει το Θέατρο Τέχνης και πήγε σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία. «Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο, στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης. Οταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι, άρχισα να αισθάνομαι άβολα».

Στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου περιγράφει προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ αναφέρει πως βίωσε παράξενες και οριακές συμπεριφορές από τον καταγγελλόμενο, όπως απότομα ξεσπάσματα οργής, λεκτικές προσβολές και άλλα. «Οταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο». Η Αναστασοπούλου κάποια στιγμή συνεργάστηκε πάλι με τον ίδιο άνθρωπο στο θέατρο το 2010, αφού -όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία της- είχε λάβει διαβεβαιώσεις και από το περιβάλλον του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, και πάλι όμως ο καταγγελλόμενος φέρεται ότι προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

«Είναι ηθικό το ζήτημα»

Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζητούν την οριστική διαγραφή του ηθοποιού και σκηνοθέτη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, εκπροσωπούμενες -μεταξύ άλλων- από τον δικηγόρο Γιώργο Γεραρή.

Ο τελευταίος, μιλώντας χθες εκτός «αέρα» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, της έκανε μία δήλωση, την οποία εκείνη μετέφερε στο κοινό μέσω του «Happy day»: «Οι εντολείς μου θα ακολουθήσουν τη θεσμική οδό της πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του αρμόδιου οργάνου, του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)». Οπως είπε η παρουσιάστρια, το ζήτημα για τις τρεις γυναίκες είναι κυρίως ηθικό. Ηταν, μάλιστα, οι συνήγοροι των τριών κυριών που τους καθοδήγησαν να πάνε στο αρμόδιο σωματείο, το ΣΕΗ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MasterChef: Ακόμα δεν γύρισε και τον έβγαλαν υποψήφιο προς αποχώρηση

Η Τάνια λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αποχώρησε από το MasterChef, οικειοθελώς. Έτσι λοιπόν η παραγωγή του reality...

More Articles Like This