Λεωνίδας Κακούρης: «Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε, γιατί και αυτά που διαβάσαμε ήταν ασύλληπτα» (video)

«Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν»

Must Read

Οι συνεχείς καταγγελίες από ηθοποιούς που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας ή και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του χώρου, καθώς επίσης και η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό ανήλικων παιδιών κατά συρροή, έχει κλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης τον οποίο απολαμβάνουμε στο ρόλο του Δούκα Σεβαστού στην πολύ πετυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες», μετά την σύλληψη του γνωστού ηθοποιού- σκηνοθέτη, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ένα κείμενο μέσα από το οποίο συγκινεί με τις αλήθειες που εκφράζει.

«Με τις “ευλογίες” πολλών , για πάνω από 30 χρόνια, το «ανίερο» τέρας , «μαγάρισε» την Ποίηση και το Θέατρο για να κάνει ψωνιστήρι και το ψώνιο του. Έσταξε μέσα σε εκατοντάδες ψυχές το φαρμάκι του.

Ένα κτήνος που του άρεσε να σφίγγει στην αγκαλιά του τρυφερές ραχοκοκαλιές νεαρών παιδιών μέχρι να ραγίσουν και ύστερα να σπάσει όποια ήθελε. Γιατί; Γιατί μπορούσε! Ο Χρίστος πάλεψε… Με το σώμα αλλά κυρίως με τον πιο ύπουλο εχθρό. Το μολυσμένο μυαλό ενός αδίστακτου σαδιστή…. Και το νίκησε. Ίσως κάποια άλλα παιδιά …δεν τα κατάφεραν»

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Φάνη Παπαθανασίου «Ειδικές Αποστολές» και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν απασχόληση την κοινή γνώμη.

Ο Λεωνίδας Κακούρης παραδέχτηκε ότι υπήρχαν φήμες που οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνώριζαν και ότι «πάγωσε» με το ακούμε όλων αυτών των περιστατικών

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτό το θέμα είμαστε με ένα μόνιμο μούδιασμα και σφίξιμο στο στομάχι. Με κάποιους από τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί έχουμε βρεθεί, έχουμε συνεργαστεί και φυσικά για κάποιους από αυτούς είχαμε ακούσει διάφορες φήμες, σχόλια ή ψιθύρους. Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Όταν σε μια παράσταση υπάρχουν κάποια παιδιά που βλέπουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, κάποιος πρέπει να τους προστατέψει. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει η ψυχολογική βία, υπάρχει η χειραγώγηση, υπάρχει η εξουσία. Δεν ήταν ομερτά αυτό που υπήρχε. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είμαστε μια μικρή οικογένεια, μπορεί να συναναστραφούμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του ή τι κάνει όταν φεύγει από το θέατρο. Ούτε μπορείς στον αέρα να κάνεις μια καταγγελία. Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη από αυτόν που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να βρει το κουράγιο, να μαζέψει τα κομμάτια του και να αντιμετωπίσει αυτό, με το οποίο θα είναι σε όλη του τη ζωή φυλακισμένος. Θα είναι σε μια εσωτερική φυλακή που δύσκολα θα μπορέσει να βγει. Δεν είναι εύκολο, δεν γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι να γνώριζαν, οι περισσότεροι όμως στο χώρο δεν γνώριζαν και κυρίως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια στο περιβάλλον που βρίσκεται και επειδή είναι μια δύσκολη δουλειά με έκθεση και όταν κάποιος εκτίθεσαι μπροστά σε ανθρώπους που νιώθεις ασφάλεια. Όλα αυτά που βλέπουμε δεν είναι το θέατρο. Είναι η σκοτεινή πλευρά του. Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε, γιατί και αυτά που διαβάσαμε ήταν ασύλληπτα, δηλαδή εγώ προσπαθούσα πολύ καιρό να καταλάβω ότι όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικά.

“Παγώνουμε”… και δεν είμαστε εδώ ούτε για να δικάσουμε ούτε για να κρίνουμε. Έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία αλλά δεν μπορείς να μην νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που διαβάζεις. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν, δεν μπορώ να μην δω την αγωνία στα μάτια τους και τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί όλα αυτά τα παιδιά να τρελάθηκαν και να βγήκαν να πουν ασυναρτησίες. Αυτά δεν τα ήξερα και πολύς κόσμος δεν τα ήξερα.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This